h

Nieuws uit 2013

30 december 2013

SP in actie voor behoud Piggelmeewoninkjes

Afgelopen weekend voerde de SP samen met bewoners actie voor het behoud van 54 kleine woninkjes, de zogenaamde Piggelmeewoninkjes. Onlangs maakten D66, Groen Links, VVD en de PvdA mogelijk dat deze woningen worden gesloopt om plaatst te maken voor onbetaalbaar dure koop- en vrije sector huurwoningen. Daarmee dreigt sociale woningbouw met historische waarde, te verloren te gaan en verdwijnt tegelijkertijd ook opnieuw een deel van de nog goedkope sociale huurwoningen in Amsterdam.

Lees verder
24 december 2013

Help werkloze Amsterdammers aan echt werk

Volgens SP-raadslid Maureen van der Pligt worden mensen in de bijstand nu verplicht stompzinnige karweitjes te doen die ze geen stap dichterbij een echte baan brengen. Ze zegt dit naar aanleiding van een artikel in de Volkskrant vandaag. Van der Pligt heeft een debat aangevraagd met de Amsterdamse wethouder Van Es (GroenLinks).

Lees verder
23 december 2013

SP houdt vinger aan pols bij Knijtijzerpanden

Zaterdag organiseerde de SP een kerstactie bij de Knijtijzerpanden aan de Jan Evertsenstraat. Dankzij bewonersacties uit het verleden worden deze woningen nu in fases opgeknapt in plaats van gesloopt. Omdat een deel van de woningen pas in april/mei aan de beurt is voor renovatie, deelde de SP tijdens de koude dagen en zo voor de feestdagen warme tomatensoep, koffie en thee uit. Tegelijkertijd gingen SP’ers in gesprek met de bewoners over de voortgang van de renovatie.

Lees verder
20 december 2013

Meer ondersteuning voor mensen met minimale baankans

Dankzij een voorstel van de SP gaat stadsdeel Centrum meer ondersteuning organiseren voor mensen die geen uitzicht hebben op werk. In de toekomst zal het stadsdeel verantwoordelijk worden voor de begeleiding en dagbesteding voor deze mensen. Er komt 200.000 euro beschikbaar zodat er begeleiders in dienst kunnen worden genomen, activiteiten kunnen worden georganiseerd en vrijwilligers kunnen worden ondersteund. Fractievoorzitter van de SP in Centrum Nelly Duijndam: "Wij vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Als we niets doen dreigen veel mensen in de steek te worden gelaten. Het is goed dat het stadsdeel dit nu gaat voorkomen."

Lees verder
20 december 2013

Nog steeds chaos bij woningtoeslagen

Een week na het foutief overmaken van gigantische bedragen aan mensen die recht hebben op woonkostentoeslag is de chaos nog altijd niet opgelost. De SP Amsterdam kreeg vrijdag nog een melding van iemand die die dag wederom 15.000 euro op zijn rekening kreeg gestort.

Lees verder
19 december 2013

Amsta moet kritische medewerkers dulden

De SP vindt het niet acceptabel dat zorginstelling Amsta kritische medewerkers overplaatst. Samen met de PvdA en GroenLinks roept fractievoorzitter Laurens Ivens het stadsbestuur op om Amsta hierop aan te spreken. Ivens: "Als medewerkers geen misstanden meer aan de kaak durven te stellen komt de kwaliteit van zorg in gevaar. De wethouder moet doorgeven dat dit volstrekt onacceptabel is."

Lees verder

Pagina's

U bent hier