h

Nieuws uit 2019

12 januari 2019

Opinie: Doorgeslagen internationalisering gooit de stad op slot

Amsterdam internationaliseert razendsnel. En dat is geen reden tot juichen. Want de grote instroom van expats is een belangrijke oorzaak van duizelingwekkende hoge huren en koopprijzen. Dat leidt tot verdringing van de Amsterdammers. De balans is volledig zoek.

Lees verder
7 januari 2019

Reactie SP Amsterdam op Nashville-verklaring

Foto: SP

Gisteren werd bekend dat enkele honderden orthodox-protestantse predikanten, voorgangers en politici, waaronder ook Amsterdammers, de zogeheten Nashville-verklaring hebben ondertekend. Dit pamflet is uitgesproken afwijzend ten opzichte van homoseksualiteit en transgenders. Deze intolerantie staat wat de SP betreft haaks op de waarden die Amsterdam uitdraagt - Heldhaftig, Vastberaden, Barmhartig – en verdient daarom een scherpe veroordeling.

Lees verder
4 januari 2019

Zorgen over verdubbeling aantal ZZP-jongeren

Foto: ROOD

De SP trekt bij het stadsbestuur aan de bel over de verdubbeling van het aantal Amsterdamse jongeren dat werkzaam is als ZZP'er. De vrees bestaat dat veel van deze jongeren door bedrijven worden gedwongen tot schijnzelfstandigheid, waardoor de bedrijven de arbeidsrechten kunnen ontduiken. De SP vindt dit onacceptabel en roept het stadsbestuur op tot actie.

Lees verder
2 januari 2019

Pak verdringing van Amsterdammers door expats aan

Foto: cc g. stolk

De gemeente moet maatregelen nemen tegen de steeds verdergaande verdringing van Amsterdammers door expats en internationale studenten. SP-raadslid Erik Flentge: “De stad raakt totaal uit balans als de grote toestroom van expats met belastingvoordeeltjes de huizenprijzen steeds maar opdrijft. Beleggers profiteren, Amsterdammers worden verdrongen. Ook de Amsterdammers die werk zoeken, moeten de kans krijgen en niet worden weggeconcurreerd door expats. Het is tijd dat het stadsbestuur maatregelen neemt tegen het vermarkten van onze stad. Wie al langer in deze stad woont, werkt of studeert, moet een kans maken op een baan en voorrang krijgen bij het bemachtigen van een huis.”

Lees verder

U bent hier