h

Nieuws uit 2019

7 december 2019

SP start offensief tegen prijsverhoging OV

Foto: SP

Onlangs is bekend geworden dat de OV-prijzen in en rond Amsterdam in 2020 gaan stijgen. De SP vindt het absurd dat de prijzen voor het openbaar vervoer nóg verder omhoog gaan. Dit weekend start de SP daarom een offensief tegen de prijsverhoging. SP-raadslid Tiers Bakker: ‘Met deze prijsverhoging wordt het OV onbetaalbaar voor veel Amsterdammers. Het is ook niet uit te leggen dat in deze tijden van klimaatmaatregelen het openbaar vervoer duurder wordt. Wat schieten we op met elektrische bussen als mensen de auto ingejaagd worden? De prijsverhoging is absurd en moet worden teruggedraaid.’

Lees verder
27 november 2019

Oproep SP in grote steden: Stop woekerhuren, stop CETA

Foto: SP

De SP-fracties in de vier grote steden doen via een pamflet een oproep aan de Tweede Kamer niet in te stemmen met het omstreden handelsverdrag CETA. Zo moet worden voorkomen dat beleggers vrij spel krijgen om woekerhuren te vragen, waardoor wonen in de grote stad onbetaalbaar wordt.

Lees verder
20 november 2019

Solidair met stakende personeel in ziekenhuizen

Foto: SP

Vandaag staakt het ziekenhuispersoneel, voor het eerst in de geschiedenis. Ook in het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam Noord staakten de werknemers, de SP was erbij om de zorgverleners een hart onder de riem te steken met chocolademuntjes en een gedichtje.

Lees verder
15 november 2019

Gratis beveiligde wifi voor iedereen

Foto: brunobib / Flickr

Een lang gekoesterde wens van de SP gaat in vervulling. Amsterdam gaat beveiligde wifi-verbinding aanbieden in buurthuizen, wijkcentra en bibliotheken. SP-raadslid Tiers Bakker: ‘Meedraaien in de samenleving vandaag de dag is bijna niet meer mogelijk zonder goede internetverbinding. We pleiten als SP daarom al jaren voor een goede en toegankelijke internetverbinding voor alle Amsterdammers.
Ik ben daarom zeer blij met deze eerste stap, gratis beveiligde wifi in buurthuizen en op andere publieke plekken.”

Lees verder
14 november 2019

SP blij dat Amsterdam de samenwerking met Picnic stopzet

Foto: harry_nl / Flickr

Het Amsterdamse stadsbestuur heeft de samenwerking met Picnic voorlopig stop gezet. De gemeente gaat werkzoekenden niet langer naar een baan bij Picnic begeleiden. Dit bleek deze week uit antwoorden op raadsvragen van de SP over de misstanden bij Picnic. Eerder al had de SP samen met de PvdA aan de bel getrokken over de wanpraktijken bij de boodschappenbezorger.

Lees verder
13 november 2019

Nieuwe afspraken voor flink meer betaalbare huurhuizen corporaties

Foto: Henk Kosters / Flickr

De komende jaren neemt het aantal betaalbare corporatiewoningen in Amsterdam fors toe. De komende 4 jaar komen er zo’n 3.000 sociale huurwoningen van corporaties bij. Ook komen er zo’n 1100 middeldure huurwoningen bij. Dat heeft het stadsbestuur samen met corporaties en huurdersorganisaties afgesproken. Ook zijn er afspraken gemaakt over betaalbaarheid en verduurzaming.

Lees verder

Pagina's

U bent hier