h

Nieuws uit 2019

21 december 2019

Zorg terug, zakkenvullers geweerd: Een jaar na #Slotervaartmoetblijven

Foto: SP Amsterdam

Het pand van het voormalige Slotervaartziekenhuis wordt een zorgcentrum. Daarnaast komen er in het pand ook ruimtes voor buurtfuncties en huisartsen. Het bouwen van sociale woningen voor zorgpersoneel wordt ook onderzocht.

Lees verder
20 december 2019

Toeristenvervoer verder aan banden

Het op straat aanbieden van toeristisch pretvervoer wordt verboden. Dat heeft de gemeenteraad vandaag besloten. De maatregel moet zorgen voor minder overlast voor Amsterdammers.

Lees verder
19 december 2019

Meer huurrechten, minder toerisme: Nieuwe woonregels aangenomen

Betere rechten voor kamerhuurders, minder ruimte voor toerisme en voorrang van lokale jongeren. Deze en andere regels over hoe een eigenaar met zijn huis moet omgaan, zijn vandaag aangenomen door de gemeenteraad.

Lees verder
18 december 2019

David Schreuders tijdelijke vervanger Nicole Temmink in gemeenteraad

Foto: SP

David Schreuders is vandaag geïnstalleerd als gemeenteraadslid voor de SP in Amsterdam. Hij is de tijdelijke vervanger van Nicole Temmink, die met zwangerschapsverlof is.

Lees verder
16 december 2019

Bezoekers Twiske: Stop vercommercialisering

De vercommercialisering van Het Twiske moet stoppen. Zo moeten grote festivals uit het gebied worden geweerd en moet de komst van een camping worden afgeblazen. Dat zijn de uitkomsten van het onderzoek ‘Het Twiske: De bezoekers aan het woord’, dat deze zomer is afgenomen onder gebruikers van het natuurgebied. Reden voor de SP om te pleiten voor een verbod op grootschalige commerciële activiteiten.

Lees verder
13 december 2019

Randy Anamoah opvolger Leila Azzam in stadsdeelcommissie Zuidoost

Randy Anamoah neemt namens de SP vanaf januari zitting in de stadsdeelcommissie van Amsterdam-Zuidoost. Hij volgt Leila Azzam op, die haar commissielidmaatschap niet langer kan combineren met haar werk.

Lees verder

Pagina's

U bent hier