h

Nieuws uit 2019

19 juli 2019

SP opent meldpunt ‘Noodklok Zorgprofessionals’

Foto: SP

De SP opent een meldpunt voor zorgprofessionals over de toegenomen werkdruk en wachtlijsten in de zorg. Aanleiding zijn meldingen die de SP ontving over wachtlijsten in de zorg bij patiënten. Ook kreeg de SP verschillende berichten van zorgprofessionals over hoge werkdruk en verschillende Eerste Hulp posten met een patiëntenstop. Reden voor de SP om de verhalen van zorgprofessionals te verzamelen.

Lees verder
16 juli 2019

Maak actieplan tegen tweedeling door OV

Foto: SP

Amsterdam moet per direct een actieplan opstellen tegen de toegenomen ongelijkheid in de stad als gevolg van de opening van de Noord-Zuidlijn. SP-raadslid Tiers Bakker: “Het is onacceptabel dat openbaar vervoer leidt tot tweedeling in de stad. Iedere Amsterdammer verdient betaalbaar openbaar vervoer in zijn of haar buurt. Hoog tijd dat de gemeente ingrijpt.”

Lees verder
16 juli 2019

Extra aandacht voor daklozen

Amsterdam gaat extra maatregelen nemen om daklozen beter op te vangen. Eerder al investeerde dit college 10 miljoen om de opnamestop tegen te gaan. Naast deze maatregel kreeg de SP een voorstel aangenomen om in kaart te brengen hoe economisch daklozen voorrang kunnen krijgen bij de toewijzing van antikraakwoningen, zonder alle overmatig strenge eisen. Ook gaat op initiatief van de SP het college zorgen voor meer briefadressen.

Lees verder
12 juli 2019

Uitbreiding aanbod vakantiekampen voor minima onderzocht

Foto: SP

Het stadsbestuur gaat onderzoeken of het aantal vakantiekampen waar minimahuishoudens gebruik van kunnen maken kan worden uitgebreid. SP-raadslid Erik Flentge: "Op vakantie gaan is voor kinderen die opgroeien in armoede niet vanzelfsprekend. Op deze manier hoeven kinderen van minimahuishoudens niet de hele zomer thuis te zitten, maar kunnen ze toch een leuke vakantie beleven door even weg te kunnen."

Lees verder
10 juli 2019

Bezuiniging mantelzorg geschrapt

Foto: CMrMT

Coalitiepartijen SP, GroenLinks, D66 en PvdA schrappen de bezuiniging op mantelzorg voor 2019. Hiertoe dienen de partijen een wijzigingsvoorstel in tijdens de behandeling van de voorjaarsnota.

Lees verder
10 juli 2019

Klusteam gezocht!

Foto: SP

Voor het opfrissen van ons actiepand willen we een klusteam samenstellen. Daarvoor zoeken we gedreven SP-ers die bereid zijn de handen uit de mouwen te steken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier