h

Nieuws uit 2011

31 december 2011

Een sociaal 2012 gewenst!

De SP wenst u een gelukkig en sociaal 2012 toe. Een nieuw jaar dat voor iedereen weer anders zal worden, maar wat we zullen delen is dat het een spannend jaar wordt. Spannend wordt het ook voor de SP, omdat de gevolgen van alle overheidsbezuinigingen steeds duidelijker worden. Tot nu toe worden vooral degenen die het al moeilijk hebben zwaar getroffen. Die tendens probeert de SP te keren door te blijven strijden voor een eerlijke verdeling van lasten en lusten.

Lees verder
28 december 2011

Initiatiefvoorstel: aanpak overlast scooterrijders

Zeven maanden geleden kondigde burgemeester Van der Laan aan dat Amsterdam de straat gaat heroveren. Volgens de burgemeester lijdt de stad met name onder veelplegers. Hiertoe behoort een groep jongeren met hardnekkig crimineel gedrag. Van der Laan wil samen met hoofdofficier Bolhaar lik-op-stukbeleid gaan toepassen op de "tijdbommetjes op scooters" zoals deze jongeren door de burgemeester zijn genoemd.

Lees verder
28 december 2011

Illegale scooteronderdelen in de metaalpers

De SP wil dat de Amsterdamse politie voortaan een metaalpers meeneemt naar scootercontroles. SP-fractievoorzitter Laurens Ivens: "Scooterrijders voelen zich vaak onkwetsbaar in de stad en denken dat alles kan. Dit vraagt om lik-op-stukbeleid waar de scooterrijder met illegale cilinders of uitlaten deze onmiddellijk bij een controle meekrijgt als een hoopje metaal, vergezeld van een bekeuring natuurlijk. Op die manier kunnen we overlast van scooters tegengaan en fout gedrag meteen straffen."

Lees verder
28 december 2011

Nieuwjaarswens Nelly Duijndam

"Ik had hier liever willen schrijven dat de toekomst ons toelacht, maar er is reden tot bezorgdheid in 2012. Mensen met lage- en middeninkomens of een minder goede gezondheid worden harder gepakt dan ooit, terwijl er eigenlijk genoeg is voor iedereen.

Lees verder
28 december 2011

Stadsdeel stelt veiling eigen woningen uit

Na protesten van de SP is de veiling van 7 woningen in de Marnixstraat uitgesteld. Stadsdeel Centrum bood deze woningen op een particuliere veiling te koop aan. Dit geheel tegen de wens van de SP omdat verkoop van sociale woningen aan particulieren of een ontwikkelaar vrijwel altijd leidt tot splitsen, waarmee de woningen in de vrije sector terecht komen. "Als het stadsdeel dan toch verkoopt, laat het dan aan een corporatie zijn of aan de bewoners zelf," aldus SP-deelraadslid Frans Icke.

Lees verder
23 december 2011

Burgemeester gaat voorstel SP voor horeca uitvoeren

Burgemeester Van der Laan neemt het voorstel van de SP over dat horecaondernemingen die drie keer een overtreding begaan gesloten moeten worden. SP-fractievoorzitter Laurens Ivens: "Door streng op te treden tegen overlastgevende horeca wordt het uitgaansleven voor zowel publiek als omwonenden een stuk prettiger. Wij zijn heel blij dat de burgemeester dit voorstel van ons nu ten uitvoer gaat brengen."

Lees verder

Pagina's

U bent hier