h

Nieuws uit 2022

14 december 2022

SP samen met de buurt in actie voor behoud sociale huur Entrepotdok

Foto: Wouter / Wouter

Samen met buurtbewoners kwam de SP in actie voor behoud van 140 sociale huurwoningen aan het Entrepotdok. Tijdens het zogeheten Dokoproer werd een duidelijke boodschap afgegeven. Dit beleid moet stoppen. De verkoop van sociale huurwoningen maakt de binnenstad onbereikbaar en onbetaalbaar voor Amsterdammers met een kleine beurs. 

Lees verder
14 december 2022

SP Amsterdam blijft strijden voor Kwekerij Osdorp en tegen aanbestedingsgekte

Foto: Kwekerij Osdorp / Kwekerij Osdorp

De sociale onderneming waar meer dan 200 Amsterdammers een waardevolle dagbestedingsplek hebben gevonden heeft te horen gekregen dat zij definitief hun deuren moeten sluiten en dit is voor de SP en bijna de gehele raad in Amsterdam onacceptabel. In eerdere debatten met de wethouder was de boodschap van de SP aan de wethouder heel duidelijk: RED KWEKERIJ OSDORP! Voor de SP is de strijd nog niet gestreden. 

Lees verder
13 december 2022

SP Amsterdam doneert winterkleding aan inloophuizen Regenboog Groep

Foto: Wouter / Wouter

Na maanden warme winterkleding te hebben verzameld op het actiepand aan de Laurierstraat ging afgelopen zondag SP'er Chaheed Chekhchar samen met andere SP'ers op pad om deze kleding te doneren aan 4 inloophuizen van de Regenboog groep.

Lees verder
29 november 2022

Kamervragen en actie voor behoud sociale huurwoningen Entrepotdok

Foto: JvHertum, Eigen werk. / Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4103757

In de strijd tegen de verkoop van 140 sociale huurwoningen heeft de SP deze week samen met buurtbewoners van het Entrepotdok duizenden ‘Stop de Verkoop flyers’ verspreid. Op zaterdag 10 december organiseert de buurt een grote manifestatie tegen de verkoopplannen van woningcorporatie de Alliantie.

Lees verder
24 november 2022

SP Oost solidair met LHBTI+ en transgendergemeenschap

Foto: Angelo Delsen / Angelo Delsen

De SP Oost heeft zich tijdens een vergadering van het stadsdeel Oost duidelijk uitgesproken in solidariteit met de transgendergemeenschap en de LHBTI+ gemeenschap in het stadsdeel.

Lees verder
22 november 2022

SP Amsterdam heeft een nieuw bestuur!

Foto: Wouter Monteban / Wouter Monteban
vlnr: Remine Alberts , Anja Kuiper, Marja Remesar, Frans Rein Jurrema, 
Angelo Delsen,Erna Berends , Neeltje Peters, Kees van Houtum
 

Afgelopen week kwamen de leden van de SP Amsterdam bij elkaar om een nieuw bestuur te kiezen. Deze acht SP'ers met een groot hart voor de stad en voor alle Amsterdammers zullen zich niet alleen gaan inzetten voor de afdeling en de leden maar juist voor de stad waar zij zoveel van houden en voor al deze Amsterdammers. Op de algemene ledenvergadering werden deze kandidaten allen met een meerderheid gekozen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier