h

Nieuws uit 2014

26 december 2014

Buurten in de Molenwijk: Grote verschillen tussen flats

Foto: Frans Jurrema / www.amsterdam.sp.nl/noord

Bewoners van de Molenwijk zijn over het algemeen tevreden over hun woning en de groene buurt. De enorme huurverhogingen en de verkoop van veel corporatiewoningen worden echter als probleem ervaren. Dit bleek toen SP'ers uit Amsterdam-Noord voor de Kerst de flatwijk uit de jaren '60 bezochten.

Lees verder
22 december 2014

Maak stadsdeel bestendig voor zorghervormingen

Stadsdeel Centrum gaat zich er extra voor inzetten om ervoor te zorgen dat bewoners ondersteund worden rondom de hervormingen in de zorg. De SP deed voorstellen om vrijwilligers te ondersteunen, dagbesteding in de buurt te houden en begane-grondwoningen aantrekkelijk te maken voor ouderen.

Lees verder
19 december 2014

Amsterdam helpt werkzoekenden aan perspectiefbanen

Het stadsbestuur wil werkzoekenden aan het werk helpen via stageplekken en perspectiefbanen. Zeven vragen en antwoorden over de nieuwe plannen.

Lees verder
18 december 2014

Actie 'mijn huur is te duur' in Centrum

Foto: Michiel Wetzer / amsterdam.sp.nl/centrum

De zorgen bij huurders groeien. Dat bleek afgelopen week toen SP'ers in Centrum op de Lapjesmarkt op de Westerstraat en Noordermarkt aandacht vroeg voor de campagne 'Mijn huur is te duur'. Veel huurders zeggen zo lang mogelijk in hun huidige woning te blijven zitten. Ze zijn bang bij een nieuwe woning een onbetaalbare huurprijs voorgeschoteld te krijgen.

Lees verder
18 december 2014

Onderzoek naar financieel beheer gemeente

Een commissie van vijf gemeenteraadsleden gaat het financiële beheer van de gemeente onderzoeken. SP-fractievoorzitter Daniël Peters: “Goed dat het financiële beheer van de gemeente tegen het licht wordt gehouden. Onlangs verscheen opnieuw een uiterst kritisch rapport over de dienst die de financiën in de gaten moet houden. Het gaat om het belastinggeld van de Amsterdammers, en daar moeten we zorgvuldig mee omgaan.”

Lees verder
18 december 2014

Gratis openbaar vervoer uitgebreid

Amsterdam gaat het gratis openbaar vervoer uitbreiden. Ook buiten de daluren kunnen ouderen met een laag inkomen gratis met het openbaar vervoer. Kinderen uit arme gezinnen reizen drie dagen per jaar gratis. Bovendien wordt de inkomensgrens verhoogd waardoor 5000 ouderen meer dan nu gebruik kunnen maken van de regeling.

Lees verder

Pagina's

U bent hier