h

Nieuws uit 2010

29 december 2010

Eilandenboulevard: Prestige of noodzaak?

Om ook toeristen naar de Oostelijke Eilanden te lokken, worden de Kattenburgergracht, de Wittenburgergracht en de Oostenburgergracht omgetoverd tot een heuse boulevard. Om aanspraak te maken op een Europese subsidie moet eind 2011 al met de aanleg begonnen worden. Er is dus weinig tijd voor inspraak. SP-fractievoorzitter Nelly Duijndam maakt zich hier zorgen over en stelde vragen over de inhuur van een 'expert' en de Europese subsidie.

Lees verder
28 december 2010

29 december: Feest SP Amsterdam

Feest)

Op 29 december zijn SP-leden, familie en vrienden uitgenodigd om samen het jaar af te sluiten en te vieren dat onze fractievoorzitter in de gemeenteraad is uitgeroepen tot beste raadslid. Een bekroning voor het werk van de gehele SP-afdeling! Natuurlijk is de SP-gemeenteraadsfractie aanwezig, en ook Emile Roemer komt langs. Locatie: Akhnaton, Nieuwezijds Kolk 25. Vanaf 20:00 uur. Wees welkom!

Lees verder
27 december 2010

Bewoners en SP strijden voor behoud plantsoen

"Dat ruim 30 jaar geleden een deel van het plantsoen 'per ongeluk' door de gemeente werd weggegeven aan de eigenaar van het aangrenzende pand was een grote fout. Maar dat het huidige stadsdeelbestuur deze fout niet wil herstellen, vind ik een blunder." SP-deelraadslid Frans Icke streed in de raad voor het behoud van het openbare Overloopplantsoen en onderhield hierbij nauw contact met de bewoners.

Lees verder
24 december 2010

Aanbesteding uitkijkcentrum

Aanbesteding uitkijkcentrum

Lees verder
24 december 2010

SP redt schoolzwemmen voor kinderen met een beperking

Kinderen met een beperking krijgen het komende jaar weer gewoon zwemles. Het stadsbestuur wilde met ingang van 1 januari 2011 het schoolzwemmen voor deze kinderen niet langer betalen. Gelukkig was niet alleen de SP maar een ruime meerderheid van de raad tegen deze plannen. SP-raadslid Maureen van der Pligt: "Het is mooi dat de rekening van de crisis en de steeds maar stijgende kosten voor de NoordZuidlijn niet komt te liggen bij kinderen met een beperking die moeten leren zwemmen."

Lees verder

Pagina's

U bent hier