h

Nieuws uit 2016

30 december 2016

Afschaffen brugwachters blijkt financiële tegenvaller

Het overbodig maken van brugwachters door bruggen op afstand te bedienen blijkt duurder te zijn dan het stadsbestuur in het verleden heeft gesteld. De dertig miljoen die hier voor was uitgetrokken blijkt niet genoeg te zijn. SP-raadslid Nelly Duijndam: “De SP vonden het destijds al een slecht plan om banen weg te bezuinigen, maar het is wel heel zuur dat nu blijkt dat het leidt tot een financiële tegenvaller. De gemeente is nu geld én banen kwijt.”

Foto: Metro Centric
Lees verder
30 december 2016

SP in actie tegen meer hotelkamers aan de Amstel

De SP voerde deze week samen met buurtbewoners actie tegen uitbreiding van The Bridge Hotel aan de Amstel. Het hotel wil uitbreiden naar 85 kamers. SP-raadslid Tiers Bakker: “We hebben meer dan genoeg hotels in de stad, zéker in het centrum. Daarom komen wij samen met buurtbewoners in actie.”

Foto: Jan Mast
Lees verder
29 december 2016

Sociale nieuwbouw verdubbelt

Vanaf volgend jaar worden er twee keer zoveel sociale huurwoningen gebouwd als gepland. Het geplande aantal stijgt van 1200 naar 2400. SP-raadslid Erik Flentge is hier blij mee: “Naast de rem op de verkoop en liberaliseringen is dit een nieuwe stap naar het op peil houden van de sociale woningvoorraad. Dat is mooi nieuws want de vraag naar betaalbare woningen is enorm.”

Lees verder
27 december 2016

1,3 miljard voor onderhoud Amsterdamse corporatiewoningen

Amsterdamse woningcorporaties trekken de komende vijf jaar 1,3 miljard euro uit voor renovatie en achterstallig woningonderhoud. Hierbij zal speciale aandacht zijn voor investeringen die woningen energiezuiniger maken. De plannen zijn een uitwerking van de samenwerkingsafspraken tussen corporaties, huurdersverenigingen en gemeente. SP-wethouder Laurens Ivens: “Met deze extra investeringen kunnen woningen onder andere beter geïsoleerd worden en kunnen vochtproblemen worden voorkomen. Op deze manier wordt wonen in Amsterdam nog prettiger, gezonder en milieuvriendelijker.”

Lees verder
23 december 2016

Maak overlast melden makkelijk

Het gebruik van de handhavingsapp op het Rembrandtplein wordt uitgebreid. Op initiatief van SP, D66 en VVD wordt een plan gemaakt om de succesvolle app, voor het snel en makkelijker melden van overlast, ook beschikbaar voor bewoners op andere drukke plekken in de stad. SP-raadslid Tiers Bakker: “Bewoners in het centrum ervaren met regelmaat overlast. Lawaai, vernieling, plassen en kotsen in de portiek. Dat is onacceptabel. Naast extra handhavers moet het eenvoudig zijn om je klacht snel te melden. Met deze app is dat goed geregeld.”

Foto: Steven Shinger
Lees verder
22 december 2016

SP trekt aan de bel over topsalaris dienstdirecteur

De SP eist opheldering over het salaris van de nieuwe interim-directeur van de dienst financiën. Deze directeur verdient tijdens zijn dienstverband van vier maanden €160,- per uur, exclusief onkostenvergoeding. Veel hoger dan het door de gemeente gehanteerde maximum en zelf hoger dan het uurloon van een wethouder. SP-fractievoorzitter Daniël Peters: “Ik zie niet waarom een gemeentedirecteur zo’n hoog salaris moet verdienen.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier