h

Nieuws uit 2005

28 december 2005

Armoede in Noord

Donderdag 22 oktober was de opening van de tweede voedselbank in Noord. Een dependance van het Leefkringhuis en gevestigd in het voormalige SP-pand aan de Akkerwindeweg.

Lees verder
23 december 2005

Een nieuwe Opstapper en een nieuwe fractie

De SP heeft zich maandag 19 december aan de bewoners van stadsdeel Amsterdam-Centrum gepresenteerd, met een gloednieuwe SP Opstapper. Het populaire grachtenbusje, dat dreigt te worden wegbezuinigd, gaat als het aan de kersverse SP-fractie in stadsdeel Centrum ligt absoluut niet weg maar wordt juist uitgebreid: Meer routes, ook in de avonduren en nieuwe, betere busjes.

Lees verder
23 december 2005

Geen keerpunt armoedebestrijding, verkoop AT5 van de baan

De SP-fractie kijkt met gemengde gevoelens terug op de gemeenteraadsvergadering van deze week waarin de begroting behandeld werd. Hoewel de belangrijkste motie van Willem Paquay om de armoede grondig aan te pakken het niet haalde, werden vijf andere SP-moties wl aangenomen.

Lees verder
20 december 2005

Kaart Actie Noodrem, Krant Rooie Amsterdammer

De kaart Actie Noodrem en de krant De Rooie Amsterdammer liggen al bij u al in de bus of liggen binnenkort in de bus. Er worden 14.000 kaarten en 14.000 kranten verspreid in Westerpark. De kaarten Actie Noodrem liggen ook in wachtkamers van huisartsen, fysiotherapeuten en andere gezondheidscentra in Westerpark.

Lees verder
19 december 2005

Burgermonitor: aan stadsdeel verknochte Westerparker laat zich niet wegsturen

De Amsterdamse Burgermonitor 2005 laat een grotere maatschappelijke en politieke betrokkenheid zien, en een toenemend gevoel van discriminatie op grond van etnische afkomst. Wat in Westerpark het meest opvalt is de sterke verbondenheid van bewoners met het eigen stadsdeel. Geen wonder dat het verzet tegen huisuitzetting er zo groot is.

Lees verder
19 december 2005

Primeur voor de inwoners van stadsdeel Centrum

De SP gaat voor het eerst meedoen aan de verkiezingen voor de stadsdeelraad Amsterdam op 7 maart. Marnix Bruggeman, de lijsttrekker van SP-Centrum, beloofde: ,,Wij willen zorgen dat ook de mensen met de smalste beurzen het beter krijgen. De SP is tegen armoede en dus tegen exorbitante rijkdom, zakkenvullerij, het bevoordelen van de rijken, hun verspilling en hun netwerken waarin ze elkaar de financiële bal toespelen. Het Centrum zit er vol mee. Wij zijn vóór een Centrum waarin mensen niet aan hun lot overgelaten worden. Een Centrum waarin kleine ondernemers niet door het grote geld langzaam aan de markt uit gedrukt worden. Een Centrum waarin niet met geld gesmeten wordt naar het ene prestigeproject na het andere, terwijl op instellingen met een nuttige buurtfunctie meer en meer bezuinigd wordt. De SP wil het Centrum eerlijker en socialer maken. Op het gebied van wonen, ouderenzorg, noem maar op. En dus ook op het gebied van verkeer en vervoer."

Lees verder

Pagina's

U bent hier