h

Nieuws uit 2015

30 december 2015

10 miljoen voor aanpak achterstallig onderhoud Oost

Het stadsbestuur trekt tien miljoen euro uit voor de aanpak van achterstallig onderhoud aan sociale huurwoningen in Jeruzalem (Watergraafsmeer) en de Indische buurt, beide in stadsdeel Oost. SP-wethouder Laurens Ivens: "Dit is goed nieuws voor de huurders, die hierdoor een beter huis krijgen. Het is ook goed nieuws voor de stad omdat door deze investeringen meer sociale huurwoningen behouden blijven."

Lees verder
30 december 2015

Amsterdamse aanpak jeugdwerkloosheid werkt

In 2015 heeft de gemeente 5400 jongeren aan een baan of een opleiding geholpen. De meeste jongeren kwamen uit Nieuw-West (1260) en Zuidoost (1080). SP-wethouder Arjan Vliegenthart is blij met de cijfers: "Het hebben van een baan of een opleiding is enorm belangrijk voor je toekomst. Het is heel mooi dat zoveel jongeren aan de slag kunnen."

Lees verder
24 december 2015

Schaf bewonersboete Leidsepleinbuurt af

De SP vindt het van de gekke dat bewoners van de Leidsepleinbuurt 110 euro moeten betalen om straks nog met de auto bij hun huis te kunnen komen. Voor 110 euro krijgen bewoners een pasje om een uitschuifpaaltje op de Zieseniskade omlaag te schuiven. SP-raadslid Remine Alberts: “Het paaltje is bedoeld om de kade leefbaar te houden voor bewoners. Maar met zo’n bedrag lijkt het er eerder op dat de bewoners gepest worden.”

Lees verder
23 december 2015

Opnieuw minder huisuitzettingen

Er worden steeds minder woningen ontruimd in Amsterdam. In 2014 werden er in het hele jaar 749 woningen ontruimd, de eerste helft van dit jaar waren dat er 340. In 2007 werden er nog 1208 woningen per jaar ontruimd. SP-wethouder Laurens Ivens die over wonen gaat, is blij met de dalende lijn: “Elke huisuitzetting is een drama, dat moeten we zoveel mogelijk voorkomen.”

Lees verder
21 december 2015

SP vraagt opheldering over controles wapenvergunningen

SP-raadslid Peter Kwint wil weten of de politie goed in de gaten houdt of mensen met een wapenvergunning nog aan de regels voldoen. Aanleiding is een incident op een schietbaan afgelopen weekend waarbij iemand om het leven kwam. Kwint: “De omstandigheden waaronder dit tragische incident plaats heeft kunnen vinden zijn nog grotendeels onbekend. Ik wil van de gemeente weten hoe het ervoor staat met de controles op wapenvergunningen."

Lees verder
21 december 2015

Toezeggingen voor aanpak achterstallig onderhoud Kelbergen

Woningcorporatie Eigen Haard start in februari met de aanpak van het achterstallig onderhoud in de wijk Kelbergen (Zuidoost). De corporatie start die maand met een grote huis-aan-huis inventarisatie naar klachten en onderhoudsproblemen. Deze inventaris dient als startpunt om de problemen in de wijk op te lossen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier