h

Nieuws uit 2017

24 november 2017

Nominatie Pandjesprins Bernhard voor ‘Huisjesmelker van het Jaar’

Foto: SP

Vrijdag bezochten de SP en jongerenorganisatie ROOD prins Bernhard in Amsterdam. Bernhard is door ROOD genomineerd voor de titel ‘Huisjesmelker van het Jaar’.

Lees verder
24 november 2017

Jeugdwerkloosheid in Amsterdam bijft dalen

Foto: Gemeente Amsterdam / www.amsterdam.nl

De jeugdwerkloosheid in Amsterdam is verder gedaald: Van 14,7% in 2013 tot 9,4% over het afgelopen jaar. Hiermee loopt Amsterdam van de 4 grote steden voorop in het terugdringen van de jeugdwerkloosheid. Ook de aanpak om meer jongeren met een niet-westerse achtergrond aan een baan te helpen is een succes.

Lees verder
22 november 2017

Méér trapliften voor méér thuiswonende ouderen in Amsterdam

Foto: Chris Underwood CC / flickr CC

Amsterdam gaat vanaf nu ook trapliften plaatsen bij Amsterdammers die op de tweede verdieping of hoger wonen en geen lift hebben. Op herhaaldelijk verzoek van SP samen met GroenLinks en D66 komen deze groep Amsterdammers nu ook eindelijk in aanmerking voor een traplift tot aan de voordeur. “Voorheen werd een traplift tot maximaal de eerste verdieping geplaatst. Daar heb je natuurlijk niks aan als je driehoog woont. Gelukkig doet het nieuwe beleid er een paar verdiepingen bovenop, “ zegt SP-raadslid Nelly Duijndam. “Deze mensen kunnen zo actief blijven meedoen aan het leven buiten de deur.”

Lees verder
21 november 2017

Verkoop sociale huur laagste sinds jaren

De verkoop van corporatiewoningen is dit jaar opnieuw gedaald en komt daarmee uit op het laagste aantal sinds 15 jaar. De daling in verkoop van sociale huur is een gevolg van de afspraken die SP-wethouder Laurens Ivens sloot met de corporaties en de huurdersvereniging. Ivens: “Juist in een tijd dat het winstgevender dan ooit is om huizen te verkopen, zorgen we er juist voor dat huizen beschikbaar blijven als betaalbare huurwoning. Daarmee kiezen we vóór de Amsterdammers en tegen het grote geld.”

Lees verder
18 november 2017

SP-leden kiezen nadrukkelijk voor Amsterdammers

Foto: Jonne Geurts

De leden van de Amsterdamse SP hebben op de ledenvergadering in CREA het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 vastgesteld.

Lees verder
17 november 2017

Geef gemiddelde inkomens ruimte op de Amsterdamse woningmarkt

Foto: SP

Een betaalbare woning vinden in Amsterdam is  tegenwoordig bijna onmogelijk. Beleggers kopen koopwoningen op en verhuren die middels buy-to-let voor de hoofdprijs. Corporaties kunnen door de landelijke verhuurderheffing weinig  anders dan de zo broodnodige sociale huurwoningen liberaliseren. Maar het grootste probleem is dat gemeentes onvoldoende instrumenten hebben om bestaande woningen betaalbaar te houden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier