h

Nieuws uit 2017

21 september 2017

Miljoenen extra om nieuwe banen te maken

Foto: SP

Het stadsbestuur trekt de komende twee jaar ruim vijf miljoen euro uit voor nieuwe werkplekken voor mensen die moeilijk aan het werk komen. Met dit geld wil de gemeente uiteindelijk zo’n 500 banen maken zoals lerarenondersteuner, conciërge bij sportvelden of gastheer/-vrouw om de drukte in goede banen te leiden. SP-fractievoorzitter Daniël Peters: “Door de crisis hebben veel mensen hun baan verloren en is een grote groep mensen achterop geraakt. Nu de economie weer aantrekt willen wij die mensen heel graag weer mee laten doen. Het is mooi dat dat op zo’n manier kan dat ook onze scholen, sportclubs en buurten daar beter van worden.”

Lees verder
15 september 2017

Stad investeert in diervriendelijke kinderboerderijen

Foto: SP

Laurens Ivens opende een nieuw konijnenverblijf bij één van de kinderboerderijen.

Lees verder
11 september 2017

Stop met grenzeloos werven internationale studenten (opinie)

Foto: SP / Creative commons

D66 en Groen Links schreven vorige week op de opiniepagina van Het Parool dat we vooral door moeten gaan met het onbegrensd werven van internationale studenten.

Lees verder
7 september 2017

Laat toeristen eerlijk meebetalen aan Amsterdam

Foto: SP / Creative commons

De SP wil dat de toeristenbelasting in de toekomst verder omhoog gaat. Een verhoging van de toeristenbelasting zorgt ervoor dat bezoekers eerlijker meebetalen aan het draaiend houden van Amsterdam. SP-fractievoorzitter Daniël Peters: “Jarenlang deden wij tevergeefs voorstellen voor een verhoging van de toeristenbelasting. En dat terwijl toeristen naar verhouding te weinig meebetalen aan het onderhoud van onze mooie stad. Tijd dat hier verandering in komt.”

Lees verder
7 september 2017

Handtekeningen voor LHBT-vriendelijk asielbeleid

Foto: Nelly Duijndam

Het asielbeleid moet LHBT-vriendelijker en er moet een eind komen aan onduidelijke afwijzingen van asielaanvragen van mensen die in hun thuisland gevaar lopen door hun seksuele gerichtheid. Verschillende actiegroepen en partijen overhandigden een petitie daarvoor aan de Tweede Kamer in Den Haag. Onder meer SP-kamerlid Jasper van Dijk en SP-raadslid Nelly Duijndam waren aanwezig bij de overhandiging. Bij de stapel handtekeningen zaten ook de honderden handtekeningen die de SP opgehaald heeft tijdens de Gaypride van dit jaar.

Lees verder
5 september 2017

Eerste boete uitgedeeld voor leegstaande woning

Foto: SP / Creative commons

De gemeente heeft een bekeuring van 5000 euro opgelegd aan een vastgoedeigenaar die al lange tijd een woning in het Centrum leeg laat staan. SP-wethouder Laurens Ivens, verantwoordelijk voor dit boetebeleid: “Het is onacceptabel dat er huizen leegstaan, terwijl Amsterdammers de grootste moeite hebben om een woonplek te vinden. Huiseigenaren die weigeren om desnoods samen met de gemeente de leegstand op te lossen, die moeten dat maar in hun portemonnee voelen.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier