h

Nieuws uit 2023

20 december 2023

SP wil referendum over verkoop van het Afval Energie Bedrijf

Foto: FaceMePLS / Creative Commons Attribution 2.0

Als het aan de SP ligt komt er een referendum over het besluit van de gemeente om het Afval Energie Bedrijf (AEB) te gaan verkopen. Via een referendum kunnen Amsterdammers zich dan uitspreken over de vraag of het AEB moet worden verkocht.

Lees verder
1 november 2023

Huurders Begijnhof moeten zelf host betalen, SP wil opheldering

Foto: wouter monteban / wouter monteban

Onlangs ontvingen bewoners van het Begijnhof een brief waarmee ze
werden geïnformeerd dat de kosten van ingehuurde hosts om hun leefomgeving te beschermen doorberekend gaat worden in hun maandelijkse servicekosten. De SP vindt dit een wonderlijke ontwikkeling en wil opheldering over deze kwestie.

Lees verder
27 oktober 2023

Tweede Kamerverkiezingen 2023: Pleisters plakken helpt niet, SP stemmen wel!

Foto: SP / SP

Voor goede zorg, betaalbare woningen en lagere kosten voor het dagelijks leven. Op 22 november bepaalt de kiezer welke kant het op moet met ons land. In verkiezingstijd gaat het vaak over personen; wie het meest populair is. Verkiezingen zouden echter moeten gaan over de koers van het land; waar we naartoe willen. Stem 22 november SP!

Lees verder
23 oktober 2023

SP Amsterdam-Oost: Geen grote festivals meer in het Flevopark

Foto: SP

Een grote meerderheid in het stadsdeel Oost steunden een motie van de SP in het stadsdeel. De motie vanuit het stadsdeel roept het college van Amsterdam op om alles in het werk te stellen om het houden van grote evenementen in het Flevopark tegen te gaan.

Lees verder
21 oktober 2023

Gouden Roeispaan voor voedselinitiatief Betondorp

Foto: SP

SP'er en buurtactivist Marja Remesar heeft samen met Raoul Wartes de 'Gouden Roeispaan' ontvangen voor hun project Voedselkracht. Met dit initiatief verzamelen vrijwilligers elke week voedsel om dat uit te delen aan bewoners van Betondorp die het nodig hebben. Zonder bureaucratie en voorwaarden: iedereen die voedsel nodig heeft, is welkom. Vrijdag kwam Lilian Marijnissen langs om een handje te helpen. "Het is triest dat het nodig is, maar fantastisch dat het gebeurt," aldus Marijnissen.

Lees verder
13 september 2023

‘Huisjesmelker van het Jaar’ verkiezing van start

Foto: SP Jongeren Amsterdam

De ‘Amsterdamse Huisjesmelker van het Jaar’ verkiezing is van start. SP Jongeren Amsterdam nodigen alle studenten en andere jonge Amsterdammers uit om hun huisbaas te nomineren voor deze oneervolle titel. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier