h

Nieuws uit 2009

31 december 2009

Gemeente moet brieven sneller beantwoorden

De SP wil dat de gemeente Amsterdam brieven van inwoners en instellingen sneller beantwoordt. Uit een recent onderzoek blijkt dat de centrale stad de helft van de brieven helemaal niet beantwoordt. De stadsdelen Centrum en Zuideramstel komen samen op een score van maar liefst 58 procent niet-beantwoorde brieven. De SP is hier bezorgd over en heeft het college om opheldering gevraagd.

Lees verder
30 december 2009

Beantwoording brieven door gemeente

Beantwoording brieven door gemeente

Lees verder
28 december 2009

Onverantwoorde risico's Huis van de Dans

Ondanks waarschuwingen van de SP dat de huur veel te hoog wordt, er geen sluitende begroting is en totaal onduidelijk is of de bouwtermijn gehaald wordt, gaat Amsterdam toch het zogeheten Huis van de Dans bouwen in Oost. SP-raadslid Maureen van der Pligt: "Er staan grote bezuinigingen voor de deur waardoor de gemeente extra terughoudend moet zijn met het aangaan van risicovolle projecten. Maar kennelijk is er wel voldoende geld om buitengewoon risicovol Huis van de Dans te bouwen. Hoe mooi dit danshuis ook kan worden, het besluit is totaal onverantwoord."

Lees verder
24 december 2009

Bewoners slecht geïnformeerd over UMTS-masten

Zowel telecom-aanbieders als stadsdeel Centrum, waar circa 150 UMTS-zendmasten staan, houden zich niet aan het 'nationale antenne-convenant' dat regelt dat de helft van de bewoners in moet instemmen met plaatsing van een UMTS-mast op een woningcomplex. Ook gaat het stadsdeel niet in op het verzoek van de SP om bewoners hierover goed te informeren. Tijdens een door SP Centrum georganiseerde avond over UMTS op vrijdag 18 december bleek dat de ervaringen van aanwezigen uit andere stadsdelen niet anders zijn.

Lees verder
24 december 2009

Pintohuis moet van de buurt blijven

"Pintohuis is en blijft van de buurt"; "Rembrandthuis voor toeristen, Pintohuis voor de buurt". Met deze leuzen hield de actiegroep 'Pintobieb moet blijven', gesteund door de SP Centrum, maandag een korte demonstratie voor het Rembrandthuis. Daar vergaderde de door het stadsdeel ingestelde werkgroep over de toekomst van het Pintohuis.

Lees verder
23 december 2009

Buurten in IJburg: Tweedeling en niets voor jongeren

Zaterdag heeft SP Oost samen met ROOD geflyerd op de Dappermarkt met de Rooie Amsterdammer. Hierna zijn de SP'ers IJburg ingetrokken om te gaan 'buurten in de buurt'. De grootste problemen waar mensen op IJburg over vertelden zijn de tweedeling en voorzieningen voor jongeren en kinderen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier