h

Amsterdammers steunen massaal SP-oproep: Slotervaartziekenhuis moet blijven

25 oktober 2018

Amsterdammers steunen massaal SP-oproep: Slotervaartziekenhuis moet blijven

Foto: SP Amsterdam

De steunbetuigingen voor de actie ‘Slotervaartziekenhuis moet blijven’ stromen massaal binnen. De petitie van SP Amsterdam tegen de sluiting van het ziekenhuis is binnen één dag al ruim 10.000 keer ondertekend.

SP-raadslid Cobie Groenendijk is overweldigd door de massale steun voor het openhouden van het ziekenhuis, maar helemaal verbaasd is ze niet: “Het is niet uit te leggen dat een drukbezocht ziekenhuis door verzekeraars de das wordt omgedaan. Zeker in een wijk waar mensen het niet breed hebben. De dreigende sluiting van het Slotervaartziekenhuis bewijst wederom het failliet van de marktwerking in de zorg. Met deze petitie roepen wij de minister op om in te grijpen, zodat het Slotervaarziekenhuis behouden blijft voor Amsterdam. Niet het belang van verzekeraars, maar toegankelijke gezondheidszorg moet voorop staan.”

Mensen die de petitie nog niet getekend hebben, kunnen dit doen via amsterdam.sp.nl/slotervaart

U bent hier