h

Buurten in De Banne: Achterstallig onderhoud

1 oktober 2018

Buurten in De Banne: Achterstallig onderhoud

Foto: SP / SP Amsterdam

Bewoners van de Dekschuitstraat in Amsterdam-Noord hebben veel last van achterstallig onderhoud aan hun woning. Zij klagen onder andere over schimmelvorming en tocht. Dat blijkt uit rondgang van de SP in de buurt.

Afgelopen weekend ging de SP langs de deur in De Banne, stadsdeel Noord, nadat ze een melding had ontvangen over mogelijk achterstallig onderhoud. Rondgang door de flat leerde dat veel bewoners last hebben van vochtproblemen of schimmel door gebrekkige ventilatie. Daarnaast gaven bewoners aan last te hebben van tocht in huis en in sommige gevallen zelfs last te hebben van muizen. Woningcorporatie Rochdale zou volgens de bewoners niet goed reageren op het moment dat melding wordt gedaan van de klachten.

Frans Rein Jurrema, SP-stadsdeelcommissielid voor het gebied Noord-West: “Het is zorgwekkend om te zien dat huurders last hebben van achterstallig onderhoud aan hun woning. Als Rochdale die klachten vervolgens niet serieus neemt is dat een kwalijke zaak. Amsterdammers hebben recht op een goed onderhouden woning. De woningcorporatie heeft daar een verantwoordelijkheid in. Die moeten ze dan ook nemen.”

Bewoners en SP gaan de krachten bundelen. Ook last van achterstallig onderhoud? Laat het ons weten via amsterdam.sp.nl/buurt

U bent hier