h

Eigen Haard start werkzaamheden Opheusdenhof (Update)

30 september 2015

Eigen Haard start werkzaamheden Opheusdenhof (Update)

Woningcorporatie Eigen Haard heeft toegezegd op korte termijn te starten met de aanpak van achterstallig onderhoud in de Opheusdenhof in Zuidoost. Dit bevestigt SP-wethouder Laurens Ivens. De woningcorporatie start een grote inventarisatie in de woningen en begint met het verbeteren van de mechanische ventilatie in het wooncomplex.

Erik Flentge(Oorspronkelijk bericht 22-07-2015)

Hiermee bevestigt de woningcorporatie de eerder gedane belofte aan de bewoners van het complex. Deze hadden in mei aan de bel getrokken, nadat bij een inventarisatie door de SP bleek dat het complex in Holendrecht kampt met veel achterstallig onderhoud. Zo is er veel schimmelvorming, tocht, zijn kozijnen in slechte staat en is er onvoldoende ventilatie.

SP-raadslid Erik Flentge: “Eigen Haard had eerder de bewoners beloofd de klachten serieus te nemen en te gaan verhelpen. Het is mooi dat daad bij woord wordt gevoegd. Amsterdammers verdienen goed onderhouden woningen. Ik ben blij dat Eigen Haard daarin haar verantwoordelijkheid neemt.”

UPDATE 30-09-2015: Eigen Haard start eind oktober met de onderhoudswerkzaamheden in de Opheusdenhof. De bewoners zijn vandaag via een nieuwsbrief op de hoogte gesteld van de werkzaamheden aan het complex. Flentge: "Fijn dat Eigen Haard zijn belofte nakomt en nog dit jaar begint met het wegwerken van het achterstallig onderhoud."

U bent hier