h

Geef opheldering over besluit tot nachtsluiting kazerne Victor

11 februari 2019

Geef opheldering over besluit tot nachtsluiting kazerne Victor

De SP vraagt opnieuw opheldering van burgemeester Halsema, nu de omstreden nachtsluiting van brandweerkazerne Victor na een maand alweer deels is teruggedraaid. Zo moet burgemeester Halsema uitleg geven over de reden van het overhaaste besluit.

Gisteren meldde AT5 dat de omstreden nachtsluiting van brandweerkazerne Victor nog geen maand na invoering alweer is gewijzigd. Het opvangen van de nachtsluiting door andere kazernes bleek in de praktijk moeilijk. En dat terwijl er recent geen grote incidenten zijn geweest.

Bewoners, SP en het Instituut voor Fysieke Veiligheid (IFV) waren voorafgaand al kritisch over de nachtsluiting van de kazerne. Zij vonden dat meer onderzoek nodig was naar de gevolgen. Er waren twijfels of bij nachtsluiting de stedelijke dekking wel gegarandeerd kon worden. Een terechte zorg, zo blijkt nu.

Reden voor de SP om opheldering te eisen van de burgemeester. SP-raadslid Nicole Temmink: “Bij brand moet de brandweer snel ter plekke zijn. Ook in de nacht moet de veiligheid van inwoners gewaarborgd zijn. De SP heeft voorgesteld de nachtsluiting uit te stellen tot er meer duidelijkheid was. Dat er toch tot sluiting werd overgegaan was overhaast en onverstandig. Gelukkig wordt daar nu op terug gekomen.”

U bent hier