h

Nieuws, september 2015

30 september 2015

Neem halte Amsteldijk in gebruik (UPDATE)

De SP wil dat tramhalte Amsteldijk op de hoek van de Ceintuurbaan en de Amstel in gebruik wordt genomen. SP-raadslid Remine Alberts: “Het openbaar vervoer in deze buurt is flink verschraald sinds de tramhalte er is weggehaald. Juist deze maand is er een complex ouderenwoningen geopend, precies naast de tramhalte. Dat lijkt me een prima aanleiding om de fout uit het verleden recht te zetten.”

Lees verder
29 september 2015

Help stichting die arme Amsterdammers kerstpakketten geeft

SP-raadslid Peter Kwint roept het stadsbestuur op zich in te zetten voor de kerspakkettenactie voor gezinnen met een laag inkomen. De stichting die de actie jaarlijks organiseert voor 2400 gezinnen heeft een acuut probleem omdat de leegstaande loods die ze gebruikten, onlangs verkocht is. Kwint: “Dit is een topinitiatief voor mensen die het heel krap hebben. Het zou doodzonde zijn als de actie niet door kan gaan omdat ze geen loods kunnen vinden. Ik hoop dat de stad mee kan helpen zoeken naar een geschikte locatie.”

Lees verder
25 september 2015

Houd plek voor huisartsenpraktijk in oude binnenstad

De SP wil dat het stadsbestuur in actie komt om te voorkomen dat er door gebrek aan betaalbare ruimte een tekort ontstaat aan huisartsen in de oude binnenstad. De huisartsenpraktijk op de Oudezijds Voorburgwal moet weg uit het huidige pand, en heeft tot op heden nog geen nieuwe plek kunnen vinden. SP-raadslid Nelly Duijndam: “Actie is nodig om ervoor te zorgen dat de huisartsenpraktijk niet wordt opgeheven. Dat is niet alleen belangrijk voor de leefbaarheid van de buurt, maar het is ook van belang met het oog op de volksgezondheid.”

Lees verder
23 september 2015

Betrek bewoners bij herinrichting Van Woustraat

De SP maakt zich zorgen over de toegankelijkheid en veiligheid van de Van Woustraat voor fietsers en wandelaars. In de voorlopige plannen van stadsdeel Zuid voor de herinrichting van deze straat worden de trottoirs met ongeveer eenderde versmald. Volgens de SP in Zuid maakt dit de trottoirs onbegaanbaar.

Lees verder
23 september 2015

Amsterdam repareert bijstandswet

Amsterdam compenseert een deel van de gevolgen van de kostendelersnorm. De gemeente trekt zo’n twee ton uit om een aantal gedupeerde gezinnen te compenseren. SP-wethouder Arjan Vliegenthart: “De nieuwe regels uit Den Haag hebben zulke kwalijke gevolgen dat een korting op de uitkering soms onmogelijk is. Als gemeente wachten we nu niet langer af en komen we in actie.”

Lees verder
21 september 2015

SP in actie voor Russische LHBT-vluchtelingen

Foto: Justin Luijten

De SP voerde afgelopen zaterdag actie voor lesbo-, homo-, bi- of transgendervluchtelingen van wie nog niet zeker is of ze teruggestuurd worden naar Rusland. Zo’n honderd mensen waren aanwezig bij de protestdemonstratie in de tuin van de diaconie, naast de Hermitage. Naast de SP deden ook andere politieke partijen en LHBT-organisaties mee aan dit protest.

Lees verder

Pagina's

U bent hier