h

Nieuws, april 2016

25 april 2016

Voorkom vastgoedbubbel door vakantieverhuur

De SP wil dat banken voorkomen dat er een vastgoedbubbel ontstaat door de verhuur van woonruimte aan toeristen. SP-raadslid Erik Flentge: “Huizen zijn om in te wonen. Het is niet de bedoeling dat eigenaren en banken via vakantieverhuur er een soort winstmachine van maken. Dat leidt niet alleen tot grote financiële risico’s voor huiseigenaren, maar maakt het ook moeilijker en moeilijker voor gewone mensen om nog een huis in een Amsterdam te bemachtigen.”

Lees verder
22 april 2016

Amsterdamse jeugdwerkloosheid keldert

In 2015 daalde de Amsterdamse jeugdwerkloosheid van 13,3% naar 9,3%. Met die daling is Amsterdam voor het eerst in de geschiedenis onder het landelijk gemiddelde terecht gekomen. SP-wethouder Arjan Vliegenthart: "Dit is iets om trots op te zijn. Jongeren worden niet aan hun lot overgelaten, maar als het nodig is bij de hand genomen op weg naar een baan of een opleiding. Die aanpak werkt, zo blijkt.'

Lees verder
20 april 2016

Amsterdam keurt bezuinigingen op onderwijsachterstandsbeleid af

Een ruime meerderheid van de gemeenteraad in Amsterdam keurt de bezuinigingen van Den Haag op onderwijs voor leerlingen met een achterstand. SP-raadslid Erik Flentge: “De regering vergroot hiermee de tweedeling in het onderwijs. Onderwijs moet juist helpen om elk kind een kans te geven, ongeacht van het inkomen of het opleidingsniveau van de ouders.”

Lees verder
18 april 2016

Help vluchtelingen aan een vliegende start (opinie)

Dit jaar bieden de vier grote steden onderdak aan zo'n 8000 mensen die hun thuisland zijn ontvlucht omdat het daar niet meer veilig is. Amsterdam helpt graag mee om deze mensen een veilige plek te geven. Maar om een echt goede start te kunnen maken om mee te doen, is het belangrijk dat het rijk genoeg geld beschikbaar stelt om mensen bijvoorbeeld aan scholing of een baan te helpen. Wethouders uit de vier grote steden, onder wie SP-wethouder Arjan Vliegenthart, trekken aan de bel bij de regering.

Lees verder
17 april 2016

Ledenavond Centrum: Veel nieuwe gezichten

Foto: Michiel Wetzer

Zo'n 40 leden kwamen vorige week naar de ledenavond van de SP Centrum in de Laurierstraat. Onder het genot van een hapje en drankje maakten de nieuwe leden kennis met de Actieve ledengroep en elkaar, en werd er veel informatie uit gewisseld. Contactpersoon Silvia Terribili heette iedereen welkom en opende de avond.

Lees verder
15 april 2016

'Van Wou wordt mij te nauw!'

Foto: SP

De SP vreest dat fietsers en voetgangers in het gedrang komen na de herinrichting van de Van Woustraat. De plannen van stadsdeel Zuid voorzien in 4.7 meter brede trottoirs waarop auto’s mogen parkeren en waarop vrachtwagens mogen laden en lossen. De SP voerde donderdag op ludieke wijze actie tegen de plannen van het stadsdeel voor de Van Woustraat.

Lees verder

Pagina's

U bent hier