h

Eindelijk snelheidsmaatregelen in Tuindorp Nieuwendam

24 september 2019

Eindelijk snelheidsmaatregelen in Tuindorp Nieuwendam

Foto: SP Amsterdam

De gemeente gaat op korte termijn maatregelen nemen tegen het vele te hard rijdende verkeer in Tuindorp Nieuwendam. Zo worden oversteekplaatsen en wegbelijning onder handen genomen en worden er drempels geplaatst voor zebrapaden. Hiermee komt na jarenlang actievoeren een einde aan de gevaarlijke verkeerssituaties in de wijk.

Op de Nieuwe Purmerweg,  Purmerweg en Volendammerweg wordt al jaren te hard gereden door automobilisten. Hierdoor is het niet veilig en zijn er regelmatig (bijna-)ongelukken. Het harde rijden zorgt daarnaast voor veel geluidsoverlast voor omwonenden.

Reden voor bewoners om in actie te komen en samen met de SP zich hard te maken voor maatregelen om het verkeer te remmen. Ondanks gesprekken met het stadsdeel bleven maatregelen lang uit. Recent werd echter bekend dat het wachten voorbij is en dat nog deze maand de eerste werkzaamheden worden gestart.

Marion de Haan en Chiara Cortonesi, buurtbewoners die streden voor maatregelen, zijn blij dat er actie wordt ondernomen: “Het te harde rijden was al jarenlang een doorn in het oog van veel buurtbewoners. Daarom zijn we blij dat er eindelijk maatregelen genomen worden. Al heeft het wel erg lang geduurd.”

Robert Brand, stadsdeelcommissielid namens de SP, deelt die mening: “Ik ben ontzettend blij voor de bewoners dat er eindelijk wat gedaan wordt aan de vele hardrijders in Tuindorp Nieuwendam. Maar dit had veel sneller gemoeten. Sinds bewoners in actie kwamen, heeft het bijna 2 jaar geduurd voordat deze maatregelen definitief werden. Ondertussen duurde de onveiligheid voort. Dat moet in het vervolg echt beter.”

U bent hier