h

Parkcongiërges aan de slag in grote stadsparken

17 mei 2021

Parkcongiërges aan de slag in grote stadsparken

Foto: SP

Vanaf deze week zijn in de grote parken van Amsterdam parkcongiërges aan het werk. SP-wethouder Ivens, initiatiefnemer van de parkcongiërge, sprak de medewerkers toe bij de gezamenlijke aftrap in het Noorderpark. Ivens: “De parkcongiërges gaan helpen te zorgen dat de parken er mooi en groen bij liggen. Maar de conciërges zijn ook aanspreekpunt voor omwonenden en bezoekers van het park. Een beetje een boswachter dus, maar dan in een stadspark. Ik ben er trots op dat we nu verspreid over de stad in de grote parken  hiermee aan de slag gaan.”

De parkcongiërges zullen veel in de parken te vinden zijn. Ze houden bijvoorbeeld in de gaten of het straatmeubilair in orde is, of het groen er goed bij ligt of waar de inzet van handhavers of reinigers nodig is.  Soms kunnen parkcongiërges een probleem zelf oplossen, soms zal het nodig zijn om de juiste gemeentemedewerkers op de juiste plek terecht te helpen krijgen.

De parken waar een congiërge aanwezig is zijn onder andere het Noorderpark, het Mandelapark, het Westerpark, het Rembrandtpark, het Vondelpark, het Oosterpark en het Amstelpark. Ze zijn te herkennen aan hun oranje jas met op de rug ‘parkcongiërge’. 

U bent hier