h

Nieuws, december 2014

26 december 2014

Buurten in de Molenwijk: Grote verschillen tussen flats

Foto: Frans Jurrema / www.amsterdam.sp.nl/noord

Bewoners van de Molenwijk zijn over het algemeen tevreden over hun woning en de groene buurt. De enorme huurverhogingen en de verkoop van veel corporatiewoningen worden echter als probleem ervaren. Dit bleek toen SP'ers uit Amsterdam-Noord voor de Kerst de flatwijk uit de jaren '60 bezochten.

Lees verder
19 december 2014

Amsterdam helpt werkzoekenden aan perspectiefbanen

Het stadsbestuur wil werkzoekenden aan het werk helpen via stageplekken en perspectiefbanen. Zeven vragen en antwoorden over de nieuwe plannen.

Lees verder
18 december 2014

Actie 'mijn huur is te duur' in Centrum

Foto: Michiel Wetzer / amsterdam.sp.nl/centrum

De zorgen bij huurders groeien. Dat bleek afgelopen week toen SP'ers in Centrum op de Lapjesmarkt op de Westerstraat en Noordermarkt aandacht vroeg voor de campagne 'Mijn huur is te duur'. Veel huurders zeggen zo lang mogelijk in hun huidige woning te blijven zitten. Ze zijn bang bij een nieuwe woning een onbetaalbare huurprijs voorgeschoteld te krijgen.

Lees verder
17 december 2014

Veilige opvang voor achtergelaten vrouwen nodig

Er moeten veilige opvangplekken komen voor allochtone vrouwen die door hun Amsterdamse echtgenoten achtergelaten worden, vinden SP, D66 en GroenLinks. Zij hebben daartoe een initiatiefvoorstel ingediend.

Lees verder
11 december 2014

Amsterdam compenseert Rijksbezuiniging chronisch zieken

Het stadsbestuur gaat chronisch zieken en gehandicapten compensatie bieden voor de bezuinigingen van de regering van VVD en PvdA. De regering schaft namelijk de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (wtcg) per 1 januari 2015 af. SP-raadslid Remine Alberts: “Wij zijn blij dat Amsterdam kiest voor solidariteit. Want ziek zijn is geen keuze. Het is goed dat Amsterdam deze mensen helpt.”

Lees verder
9 december 2014

Met de ondernemersenquête in Centrum

Afgelopen maand bezochten SP'ers de winkeliers in de Haarlemmestraat en -dijk met de ondernemers enquête. De winkeliers waren aangenaam verrast met de aandacht van de SP voor kleine ondernemers. En extra aandacht kunnen ze zeker gebruiken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier