h

Nieuws, november 2015

30 november 2015

Maak dierenartsen bondgenoot in strijd tegen dierenmishandeling

SP-raadslid Erik Flentge wil dat dierenartsen meer een bondgenoot worden in de strijd tegen dierenmishandeling. Flentge: “Dierenartsen weten goed welke verwondingen gevolg kunnen zijn van mishandeling. Bij mensen is het normaal dat de arts er bij zulke vermoedens dieper induikt, ik wil dat dat bij dieren ook de norm wordt.”

Lees verder
26 november 2015

Bed-bad-broodopvang moet blijven bestaan

Wat D66 en SP in Amsterdam betreft blijft de bed-bad-brood opvang bestaan voor uitgeprocedeerde asielzoekers. Ook vinden ze dat het Rijk die opvang moet blijven financieren. Aan die noodzaak verandert de reactie van staatssecretaris Dijkhoff op de juridische uitspraken van de Raad van State en de Centrale Raad van Beroep niets. 

Lees verder
25 november 2015

Betrek Amsterdammers bij verdeling kunstsubsidies (update)

(oorspronkelijk bericht 22 april) SP-raadslid Nelly Duijndam stelt voor om Amsterdammers mee te laten praten bij het verdelen van gemeentelijke subsidies onder kunstinstellingen. Dat kan door twee Amsterdamse burgers mee te laten praten in het overlegorgaan dat de kunstsubsidies gaat vaststellen. Duijndam: “Aan de ene kant is kunst een vorm waarin kunstenaars zich kunnen uiten en iets moois of bijzonders kunnen maken. Maar kunst is ook iets van het publiek. Dan zou het goed zijn hen ook mee te laten over welke kunstinstellingen we als stad ondersteunen.”

Lees verder
25 november 2015

Nieuwe aanpak zorgt voor minder huisuitzettingen

Een nieuwe aanpak waarbij de gemeente in geval van huurachterstand de huur inhoudt op de uitkering, heeft geleid tot minder huisuitzettingen. De proef krijgt daarom nu navolging in andere stadsdelen. SP-wethouder Arjan Vliegenthart: “Een huisuitzetting is een drama voor de bewoner. Maar het is ook vervelend voor de corporatie en de gemeente want het kost veel gemeenschapsgeld. Ik ben dus blij met de resultaten van de proef en ik ga hier graag ook in andere buurten mee aan de slag.”

Lees verder
23 november 2015

SP trapt actie af: ‘Maak Woningnet betaalbaar’

De SP begint een handtekeningenactie om Woningnet betaalbaar te maken. De actie keert zich tegen de torenhoge inschrijfkosten van 50 euro en de jaarlijkse verlengingskosten van 10 euro. SP-raadslid Erik Flentge: “Dat inschrijfgeld is veel te hoog, al helemaal voor mensen met een kleine beurs. Omdat mensen niet veel anders kunnen dan zich inschrijven, stromen er miljoenen binnen bij Woningnet. Dat is bizar en onnodig. Wij willen dat de inschrijfkosten omlaag gaan. De winst die tot nu toe gemaakt is moet weer terug naar de huurders.”

Lees verder
20 november 2015

Geef ruimte aan kleinschalige zorg

De SP wil dat het pand van Villa Spijker ook in de toekomst gebruikt wordt als kleinschalige woon/zorgvoorziening. SP-raadslid Nelly Duijndam: "Volgens ons kan je zorg het best kleinschalig organiseren, zodat de patiënt of cliënt centraal staat en de mens de maat is. Bovendien is er ook heel veel vraag naar zulk soort zorg. De locatie van Villa Spijker is heel erg geschikt voor kleinschalige zorg, dan moeten we daar ook zuinig op zijn." 

Lees verder

Pagina's

U bent hier