h

“Verplaatsen uitgang Heineken Experience funest voor buurt”

8 maart 2016

“Verplaatsen uitgang Heineken Experience funest voor buurt”

De SP vindt dat de bezoekersuitgang van de Heineken Experience niet aan het Marie Heinekenplein moet komen. In plaats daarvan moeten bewoners van De Pijp meer te zeggen krijgen over het plein in hun buurt. SP-raadslid Tiers Bakker: “Het Marie Heinekenplein is openbare ruimte. Deze mag niet worden gekaapt door commerciële belangen van één groot bedrijf.

Buurtbewoners en SP voeren al geruime tijd actie tegen de dreigende vercommercialisering van het Marie Heinekenplein. Zo is de buurt fel gekant tegen een geplande fontein in de vorm en de kleur van het Heinekenlogo Ook de geplande uitgang van de Heineken Experience aan het plein is omwonenden een doorn in het oog. Zij vrezen de totale uitverkoop van het plein, waar geen ruimte meer is voor buurtbewoners. Desondanks lijkt het dagelijks bestuur in Zuid niet van plan om de plannen aan te passen.

Bakker gaat op 8 maart inspreken in de bestuurscommissie van Stadsdeel Zuid, om deze op andere gedachten te brengen: “De bewoners hebben recht op zeggenschap over hun leefomgeving. Daarin willen zij een goede balans tussen bewoners, bezoekers en bedrijvigheid. Heineken en Stadsdeel Zuid moet zich schikken naar de wensen van de buurt, niet andersom.”

U bent hier