h

Wederom veel achterstallig onderhoud in Holendrecht

16 maart 2016

Wederom veel achterstallig onderhoud in Holendrecht

Woningen in de Maarsenhof, Nieuwersluishof en Nieuwlandhof hebben veel last van achterstallig onderhoud. Zo hebben veel bewoners last van tocht in huis, als gevolg van slechte kozijnen. Ook hebben veel bewoners last van lekkages en schimmelvorming.  Dat is de uitkomst van een uitgebreid buurtonderzoek door de SP.

SP-raadslid Erik Flentge is geschrokken van de staat van veel woningen: “Ik heb slaapkamers gezien waar het schimmel op én onder het behang woekerde, als gevolg van lekkage. Er is vaak tocht in woon- en slaapkamers door niet goed sluitende kozijnen. Niet zonder gevolgen: meerdere mensen gaven aan dat zij zelf en hun kinderen last hebben van hun luchtwegen."

Veel bewoners klagen ook dat corporatie Stadgenoot, de eigenaar van de huizen, niet goed reageert op de meldingen van de bewoners.

Foto: SP
Schimmel in een slaapkamer in de Nieuwersluishof

SP en bewoners trekken de komende tijd gezamenlijk op om Stadgenoot op te roepen tot actie. Hiervoor wordt op 6 april een bewonersbijeenkomst georganiseerd.

Vorig jaar kwam de SP vergelijkbare klachten tegen in het naastgelegen Opheusdenhof. Na actie van bewoners en SP, zorgde woningcorporatie Eigen Haard voor een opknapbeurt van het complex. Deze werkzaamheden zijn bijna klaar.

U bent hier