h

Nieuws, maart 2017

31 maart 2017

Stadsbestuur wil huisjesmelkers harder aanpakken

Foto: Ernst van Deursen

Het stadsbestuur wil hardere maatregelen instellen tegen vastgoedeigenaren die zich gedragen als huisjesmelker. Dat kondigt het college aan in antwoord op vragen van de SP-fractie over de uitslag van de verkiezing van de huisjesmelker van het jaar van ROOD, jong in de SP. SP-raadslid Erik Flentge: “Goed dat het stadsbestuur dit aankondigt. Huisjesmelkers moeten we ook in hun portemonnee raken zodat hun slechte gedrag niet langer lonend is.”

Lees verder
28 maart 2017

Stadsbestuur bindt strijdt aan met ouderenwerkloosheid

Foto: Kim san Diego

Het stadsbestuur bindt de strijd aan met werkloosheid onder Amsterdamse 50-plussers. SP-wethouder Arjan Vliegenthart presenteert hiervoor vandaag een uitgebreide aanpak. Vliegenthart: “De economie trekt aan, maar de oudere werkzoekenden profiteren daar nog te weinig van. Die gaan we beter begeleiden.  Zo zorgen we ervoor dat een grote groep mensen weer beter mee kan doen in de samenleving, meer zelfvertrouwen krijgt en er wat inkomen betreft op vooruit gaat.”

Lees verder
24 maart 2017

Subsidie voor extra betaalbare woningen voor jongeren en vluchtelingen

Het stadsbestuur trekt twee miljoen euro uit om de bouw van betaalbare huizen voor jongeren en vluchtelingen te stimuleren. SP-wethouder Laurens Ivens: “Zo bestrijden we de woningnood én zorgen we ervoor dat vluchtelingen mee kunnen doen in de samenleving. Het is nodig om als overheid in de markt in te grijpen, want bouwbedrijven doen uit zichzelf niet  genoeg voor vluchtelingen.”

Foto: Matthijs de Bruijne
Lees verder
14 maart 2017

Eigen Haard wil klachten Laurierhof aanpakken

Woningcorporatie Eigen Haard heeft contact opgenomen met bewoners van de Laurierhof om problemen met de huizen aan te pakken. De actie volgt na een oproep van SP-raadslid Nelly Duijndam aan de corporatie om werk te maken van de isolatie- en lekkageproblemen. Duijndam: “Heel goed dat Eigen Haard zo snel in actie komt. Ik hoop dat de problemen snel zullen zijn opgelost.”

Lees verder
13 maart 2017

Stadsbestuur neemt maatregelen tegen verdrinkingsdoden

Het stadsbestuur gaat maatregelen nemen om te voorkomen dat mensen in de grachten belanden en verdrinken. De SP diende hier een aantal jaar geleden al een voorstel voor in. SP-raadslid Nelly Duijndam: “Ik ben blij dat er maatregelen komen. Gemiddeld verdrinken er jaarlijks 5 á 6 mensen in de grachten van het centrum. Dat vind ik veel, en ik hoop dat de maatregelen van de gemeente dit getal omlaag helpen.”

Lees verder
11 maart 2017

Laatste Amsterdamse campagnezaterdag: wind in de rug

Foto: SP Amsterdam

De enthousiaste activisten van de SP voerden zaterdag vele goede gesprekken met Amsterdammers. Van het Buikslotermeerplein in Noord tot het Osdorpplein in West en van de Nieuwmarkt in Centrum tot Ganzenhoef in Zuidoost waren SP'ers op straat om het gesprek aan te gaan over de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart.

Lees verder

Pagina's

U bent hier