h

SP start petitie voor behoud Metrolijn 53

7 maart 2017

SP start petitie voor behoud Metrolijn 53

De SP lanceert een petitie voor het behoud van metrolijn 53 naar Centraal Station. Het GVB is van plan om deze lijn in te korten. Hierdoor verliest een groot deel van Amsterdam-Zuidoost een directe verbinding met de rest van de stad. SP-raadslid Remine Alberts: “Zuidoost hoort bij Amsterdam. Dus ook een goede metroverbinding, niet een pendellijntje.”

Het GVB wil het metronetwerk omgooien. Hierbij dreigt metrolijn 53  flink te worden ingekort. Passagiers moeten dan in de toekomst overstappen op de Van der Madeweg. Hierdoor verliest een groot deel van Zuidoost een directe verbinding met de rest van Amsterdam. Het plan om metro 53 in te korten wordt verder uitgewerkt door het GVB. De Vervoerregio besluit of dit plan wordt uitgevoerd.

De SP vindt het een slechte zaak dat een groot stadsdeel als Zuidoost straks slechter bereikbaar wordt. Alberts: “Mensen in Zuidoost hebben het gevoel afgesneden te worden van Amsterdam. Dat gevoel kan ik begrijpen. Dit stadsdeel is simpelweg te groot om het af te schepen met één enkele directe lijn naar de rest van de stad. Ik roep dan ook iedereen op om de petitie te tekenen. Laat GVB en Vervoersregio weten dat dit plan van tafel moet.”

De petitie kan worden getekend op amsterdam.sp.nl/metro53.

U bent hier