h

Nieuws, december 2017

21 december 2017

Kantorenleegstand in de stad bijna gehalveerd

Foto: r. van riel (cc)

De afgelopen drie jaar zijn er 5000 nieuwe woningen gekomen in leegstaande kantoorruimte. De leegstand van kantoren daalde mede hierdoor bijna met de helft, van 1,3 miljoen naar 0,7 miljoen vierkante meter. SP-wethouder Laurens Ivens: “Ik ben trots dat we zóveel leegstaande kantoren weer nuttig in gebruik hebben genomen. De buurten waar de kantoren staan gaan er zo weer op vooruit. En een grote groep woningzoekenden helpen we aan woonruimte.”

Lees verder
21 december 2017

Staak reclamecampagne om expats uit Londen te lokken

Foto: SP

De SP wil dat het stadsbestuur ingrijpt om een reclamecampagne van Amsterdam Marketing in Londen om expats naar Amsterdam te trekken per direct te stoppen. SP-raadslid Tiers Bakker: “Wie bedenkt nou zoiets. Terwijl mensen die hier hun wortels hebben de stad uit worden gedreven door de hoge huizenprijzen, wordt er reclame gemaakt om mensen te lokken met dikke portemonnees die hier geen enkele binding hebben. Zo gaan de huizenprijzen omhoog.”

Lees verder
20 december 2017

Initiatief voor nationaal museum voor slavernijverleden (update)

(oorspronkelijk bericht 30 juni 2017) GroenLinks, SP en PvdA willen dat het stadsbestuur gaat verkennen of er een nationaal museum voor slavernijverleden kan komen. Dat staat in een voorstel dat de partijen indienen in de week van Keti Koti, het jaarlijkse slavernijbevrijdingsfestival. SP-raadslid Nelly Duijndam: “Wij ondersteunen dit initiatief van GroenLinks-raadslid Simion Blom van harte. Het slavernijverleden is een belangrijk maar ook onderbelicht deel van onze geschiedenis. Tegelijkertijd is kennis van dat verleden enorm belangrijk om de huidige wereld te begrijpen.”

Lees verder
16 december 2017

Zuidoost en SP vieren feest: Metro 53 blijft

Foto: SP

De SP en bewoners van Amsterdam-Zuidoost vierden vrijdag het behoud van Metrolijn 53 naar Centraal Station. Door acties van SP en actiegroep M53direct werden plannen om de lijn in te korten gedwarsboomd. Om dit grote succes te vieren ontvingen SP-raadslid Remine Alberts en buurtactivist Mike Brantjes (M53direct) een actiemonument uit handen van SP-Kamerlid Cem Laçin.

Lees verder
13 december 2017

SP opent Amsterdams schimmelwoningenmuseum

Foto: SP

De SP organiseerde vandaag een “schimmelwoningenmuseum” in de Stopera. In het ‘Pop up Museum’ waren beelden te zien van huizen die de SP bezocht naar aanleiding van het meldpunt schimmelwoningen. SP-raadslid Erik Flentge, initiatiefnemer van het meldpunt: “Je mag dit met recht een rotmuseum noemen. Maar het laat zien hoe sommige Amsterdammers moeten wonen: met schimmel in woonkamers, slaapkamers en badkamers. Dat is niet alleen zeer vervelend voor bewoners, het is ook nog eens ongezond. Wij komen daartegen samen met bewoners in actie.”  

Lees verder
11 december 2017

De Key belooft beterschap voor Columbusplein na overhandiging Gele Kaart

Foto: SP

Woningcorporatie De Key belooft beterschap rondom de woningverbetering bij de huizen in de Columbuspleinbuurt. Dat meldde een medewerker van De Key toen de SP samen met een groep bewoners een gele kaart kwam overhandigen. Bewoners en de SP willen dat De Key in actie komt om de opknapbeurt die nu gaande is fatsoenlijk uit te voeren. Tot nu toe loopt de communicatie met de bewoners vaak slecht en gaat de uitvoering slordig. SP-actieleider Hans van Heijningen: “De opknapbeurt is nu bezig, en is ingrijpend voor de bewoners. De Key heeft nu nog de kans om er wat moois van te maken. We willen dat De Key deze kans grijpt, om te voorkomen dat al het werk straks voor niks is, of dat bewoners hun medewerking eindigen.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier