h

Nieuws, januari 2019

17 januari 2019

Einde bewegende videoreclame op straat in zicht

Foto: Alberto Alvarez Perea / Flickr

Het stadsbestuur kan verder met voorbereidingen om bewegende reclames op straat te verbieden. Daarmee wordt een voorstel van GroenLinks, SP en PvdA uitgevoerd. Het doel is om te zorgen voor minder storende reclame in het straatbeeld.  SP-wethouder Laurens Ivens (openbare ruimte): “Amsterdam is een mooie stad die bovendien almaar drukker wordt. Dan hoeft daar niet ook nog allemaal schreeuwende commercie bij in het straatbeeld. De publieke ruimte is van de Amsterdammers, niet van de reclamebedrijven.”

Lees verder
12 januari 2019

Opinie: Doorgeslagen internationalisering gooit de stad op slot

Amsterdam internationaliseert razendsnel. En dat is geen reden tot juichen. Want de grote instroom van expats is een belangrijke oorzaak van duizelingwekkende hoge huren en koopprijzen. Dat leidt tot verdringing van de Amsterdammers. De balans is volledig zoek.

Lees verder
4 januari 2019

Zorgen over verdubbeling aantal ZZP-jongeren

Foto: ROOD

De SP trekt bij het stadsbestuur aan de bel over de verdubbeling van het aantal Amsterdamse jongeren dat werkzaam is als ZZP'er. De vrees bestaat dat veel van deze jongeren door bedrijven worden gedwongen tot schijnzelfstandigheid, waardoor de bedrijven de arbeidsrechten kunnen ontduiken. De SP vindt dit onacceptabel en roept het stadsbestuur op tot actie.

Lees verder

U bent hier