h

Nieuws, november 2019

27 november 2019

Oproep SP in grote steden: Stop woekerhuren, stop CETA

Foto: SP

De SP-fracties in de vier grote steden doen via een pamflet een oproep aan de Tweede Kamer niet in te stemmen met het omstreden handelsverdrag CETA. Zo moet worden voorkomen dat beleggers vrij spel krijgen om woekerhuren te vragen, waardoor wonen in de grote stad onbetaalbaar wordt.

Lees verder
20 november 2019

Solidair met stakende personeel in ziekenhuizen

Foto: SP

Vandaag staakt het ziekenhuispersoneel, voor het eerst in de geschiedenis. Ook in het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam Noord staakten de werknemers, de SP was erbij om de zorgverleners een hart onder de riem te steken met chocolademuntjes en een gedichtje.

Lees verder
15 november 2019

Gratis beveiligde wifi voor iedereen

Foto: brunobib / Flickr

Een lang gekoesterde wens van de SP gaat in vervulling. Amsterdam gaat beveiligde wifi-verbinding aanbieden in buurthuizen, wijkcentra en bibliotheken. SP-raadslid Tiers Bakker: ‘Meedraaien in de samenleving vandaag de dag is bijna niet meer mogelijk zonder goede internetverbinding. We pleiten als SP daarom al jaren voor een goede en toegankelijke internetverbinding voor alle Amsterdammers.
Ik ben daarom zeer blij met deze eerste stap, gratis beveiligde wifi in buurthuizen en op andere publieke plekken.”

Lees verder
14 november 2019

SP blij dat Amsterdam de samenwerking met Picnic stopzet

Foto: harry_nl / Flickr

Het Amsterdamse stadsbestuur heeft de samenwerking met Picnic voorlopig stop gezet. De gemeente gaat werkzoekenden niet langer naar een baan bij Picnic begeleiden. Dit bleek deze week uit antwoorden op raadsvragen van de SP over de misstanden bij Picnic. Eerder al had de SP samen met de PvdA aan de bel getrokken over de wanpraktijken bij de boodschappenbezorger.

Lees verder
13 november 2019

Nieuwe afspraken voor flink meer betaalbare huurhuizen corporaties

Foto: Henk Kosters / Flickr

De komende jaren neemt het aantal betaalbare corporatiewoningen in Amsterdam fors toe. De komende 4 jaar komen er zo’n 3.000 sociale huurwoningen van corporaties bij. Ook komen er zo’n 1100 middeldure huurwoningen bij. Dat heeft het stadsbestuur samen met corporaties en huurdersorganisaties afgesproken. Ook zijn er afspraken gemaakt over betaalbaarheid en verduurzaming.

Lees verder
11 november 2019

Amsterdam meest diervriendelijke gemeente van Nederland

Foto: Rudolphous / Wikimedia Commons

Afgelopen zaterdag is Amsterdam door stichting Dierenlot uitgeroepen tot meest diervriendelijke gemeente van het land. SP-wethouder (Dierenwelzijn) Laurens Ivens: “Deze prijs is een mooie beloning voor alle Amsterdammers die zich - vaak vrijwillig - inzetten voor het dierenwelzijn in de stad.”

Lees verder

U bent hier