h

Nieuws, maart 2016

30 maart 2016

Raad steunt SP voor betere vervangende thuiszorg

Op verzoek van SP en Partij van de Ouderen gaat Amsterdam aandringen op betere vervangende thuiszorg. Als een thuishulp ziek is of met vakantie is, is deze vervanging vaak onvoldoende geregeld door de thuiszorgaanbieder. SP-raadslid Nelly Duijndam: “Cliënten mogen niet in een vies huis komen te zitten omdat hun vaste hulp er niet kan zijn. Amsterdammers die recht hebben op zorg moeten dat ook krijgen, of hun vaste hulp ziek is of niet.”

Lees verder
30 maart 2016

Ingrijpen nodig bij renovatie Geuzenveld

De SP wil dat Stadgenoot snel in actie komt om de problemen rondom de renovatie van vijf woonblokken in Geuzenveld aan te pakken. SP-raadslid Erik Flentge: “Bewoners zitten in een enorme rommel. Tot overmaat van ramp is er ook nog asbest gevonden. Stadgenoot moet snel ingrijpen om de problemen op te lossen en een fatsoenlijk onderdak te regelen voor de bewoners."

Lees verder
28 maart 2016

SP dankt Henk Wichard

Onvermoeibaar, altijd paraat en recht voor de raap. Zomaar een aantal eigenschappen van oud-actieleider en jarenlange organisatiesecretaris Henk Wichard, die op 24 maart 2016 overleed aan longkanker. De SP is hem erg dankbaar voor zijn jarenlange tomeloze inzet.

Lees verder
25 maart 2016

Voorkom financieel fiasco parkeerplekken Torontobrug (update)

(oorspronkelijk bericht 15-3-2016) De SP wil het stadsdeel afziet van het aanleggen van 24 peperdure parkeerplaatsen onder de Torontobrug, over de Amstel tussen de Mauritskade en de Stadhouderskade. SP-fractievoorzitter Jeroen van Bronswijk: “De parkeerplaatsen zijn zo duur dat de gemeente er dik verlies op gaat maken. Dat zou de zoveelste gemeentelijke parkeervoorziening zijn waar we geld op toe leggen. Laten we ons geld alsjeblieft beter gebruiken.”

Lees verder
25 maart 2016

Benut extra vrijwilligershulp bij hartstilstand (update)

(oorspronkelijk bericht 9-12-2015) De SP wil dat het stadsbestuur gaat kijken hoe Amsterdam beter gebruik kan maken van burgerhulpverleners bij gevallen van hartstilstand. SP-raadslid Nelly Duijndam: “Amsterdam loopt achter, en dat is jammer. Het gaat om een aanvulling op de ambulance, en komt er niet voor in de plaats. Kan voor iedereen goed uitpakken, zou je denken. We moeten zulke hulp dan ook niet links laten liggen.”

Lees verder
24 maart 2016

Kies voor betaalbare huur in voormalig Prinsengrachtziekenhuis

De SP wil dat er betaalbare woningen komen in het voormalige Prinsengrachtziekenhuis in plaats van heel dure koophuizen. SP-fractievoorzitter in Centrum Michiel Wetzer: “Het gebeurt niet vaak dat er nieuwe huizen kunnen worden gebouwd in de binnenstad. Dan moeten we juist deze kans aangrijpen om de buurt meer gemengd te maken in plaats van nóg meer onbetaalbare huizen te bouwen.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier