h

Kom omwonenden bouwput A9 tegemoet

31 maart 2017

Kom omwonenden bouwput A9 tegemoet

Het Rijk moet de belofte om ruimhartig om te gaan met claims van omwonenden A9 beter waarmaken. SP-gemeenteraadslid Remine Alberts: "Deze wegwerkzaamheden zijn al een paar jaar aan de gang. Mensen worden horendol van het lawaai waarin zij dag en nacht leven. Sommige mensen hebben daarbij ook last van verzakkingen en scheuren in de muren, maar krijgen van het Rijk te horen, dat die het gevolg zijn van een bouwfout in het huis. Bewoners worden bijna hun huis uit getrild, maar schade zou nooit door de bouw komen. Dat moet echt anders. Het Rijk moet bewoners serieuzer nemen. De gemeente kan voor deze mensen in de bres springen."

Foto: Matthijs de Bruijne

De hulpdienst van de SP heeft in februari van dit jaar omwonenden van de A9 geholpen met het invullen van klacht- en schadeformulieren. Veel mensen die bij de hulpdienst langs kwamen, voelden zich door het Rijk niet serieus genomen. De bewoners hadden onverminderd veel overlast, hun verzoeken om schadevergoeding/nadeelcompensatie waren afgewezen of het Rijk had nog altijd niets van zich laten horen. Alberts: "Kortom, het Rijk deed niet wat ons en de gemeente vorig jaar beloofd is, namelijk de overlast die de mensen ervaren serieus nemen, hen daarvoor ruimhartig te compenseren en snel op klachten te reageren."

Op 15 april zal de SP Hulpdienst opnieuw neerstrijken in de wijk om hulp te bieden bij het invullen van formulieren.

U bent hier