h

Nieuws, januari 2022

27 januari 2022

Interview met lijsttrekker Remine Alberts

Foto: Wiebe Kiestra

Remine Alberts (67) is geboren en getogen Amsterdammer en was van beroep docent Nederlands en geschiedenis. Eerder was zij SP-gemeenteraadslid, momenteel zit zij namens de SP in de Provinciale Staten. We spraken met haar over de inzet van de SP bij de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam.

Lees verder
21 januari 2022

Amsterdam stimuleert betaalbaar wonen in omgebouwde bedrijfspanden

Het stadsbestuur gaat de bouw van betaalbare huizen aanjagen door een tijdelijke financiële stimuleringsregeling in te voeren voor betaalbare huizen in bijvoorbeeld voormalige bedrijfspanden, kantoren of hotels. SP-wethouder Jakob Wedemeijer: “Amsterdam heeft een tekort aan betaalbare huizen. Er is de afgelopen jaren enorm veel gebouwd maar dat ging niet vanzelf, en dat blijft ook niet vanzelf zo doorgaan. De economie draait op volle toeren en de bouw wordt steeds duurder, waarmee de kans ook steeds groter wordt dat vastgoedeigenaren níet kiezen voor het ombouwen naar woningen en het oude pand doorverhuren. We geven nu een flinke slinger aan zulke zogenoemde transformatieprojecten die bijdragen aan de broodnodige betaalbare huizen in onze stad.”

Lees verder
21 januari 2022

20.000 huisdieren uit arm gezin naar dierenarts met hulp gemeente

Foto: SP

 Al 20.000 keer kon een huisdier van een baasje met weinig geld met hulp van de gemeente naar de dierenarts via de Amsterdamse Dierenhulp aan Minima (ADAM-regeling). SP-wethouder Jakob Wedemeijer deelde deze week daarvoor de 20.000e waardebon uit. Wedemeijer: “Ik ben er heel trots op dat deze regeling bestaat, en al zoveel dieren geholpen zijn. Het is voor niemand leuk als je elke maand de eindjes aan elkaar moet knopen, maar de huisdieren kunnen er al helemáál niks aan doen. Het is mooi dat naast de vele andere regelingen om mensen met weinig geld te helpen, er ook oog is voor het welzijn van de dieren.”

Lees verder
13 januari 2022

Bouwpiek blijft doorgaan, steeds meer gereguleerde huur bijgebouwd

Foto: SP

In 2021 is de bouw begonnen van 7.410 zelfstandige permanente woningen. Daarnaast zijn 250 tijdelijke en 219 onzelfstandige woningen in aanbouw genomen. Sinds 2014, het jaar dat de SP de wethouder Wonen en Bouwen levert, is de bouw van 55.000 woningen begonnen in Amsterdam. Daarvan hadden ruim 20.000 huizen een huurprijs onder de sociale huurgrens en bijna 10.000 huizen een middeldure huur.

Lees verder

U bent hier