h

Nieuws, maart 2015

30 maart 2015

Bewoners als eerste aan zet bij plannen voor de buurt

In de toekomst zijn de bewoners van stadsdeel Nieuw-West als eerste aan zet wanneer er nieuwe plannen voor de buurt worden gemaakt, zogenoemde bestemmingsplannen. SP-fractievoorzitter in Nieuw-West André Meijler: “We vinden het belangrijk dat bewoners invloed kunnen uitoefenen over welke kant de buurt op gaat. Met de nieuwe aanpak wordt dat een stuk beter geregeld.”

Lees verder
28 maart 2015

Opinie: Er waait een nieuwe wind

GroenLinksers Femke Roosma en Rutger Groot Wassink hebben weinig op met het nieuwe stadsbestuur, schrijven ze gisteren in het Parool. Dat mag, het is een vrij land. Maar het fundament van het artikel is gebouwd op biologisch afbreekbaar drijfzand.

Lees verder
24 maart 2015

Amsterdam investeert in studenten met beperking

In tegenstelling tot bijna alle andere gemeentes, bezuinigt Amsterdam niet op de studietoeslag voor studenten met een beperking. Dat blijkt uit een steekproef van Binnenlands Bestuur, een vakblad voor mensen die werken bij de overheid. SP-wethouder Vliegenthart: “Chronisch zieken en gehandicapten hebben al zwaar te lijden onder het rijksbeleid. Ik ben er trots op dat we er in Amsterdam voor kiezen niet te bezuinigen op deze groep.”

Lees verder
23 maart 2015

Laseractie SP: ‘Stop schaamteloze zelfverrijking top ABN-Amro’

De SP heeft op het hoofdkantoor duidelijk gemaakt dat de exorbitante salarisverhoging van de ABN-top onacceptabel is. Vorige week werd duidelijk dat de top van ABN-Amro afgelopen jaar een ton meer salaris heeft gekregen. SP-raadslid Tiers Bakker: "Deze schaamteloze zelfverrijking kan echt niet door de beugel. Blijkbaar is er niets geleerd van de financiële crisis. Daarom moet het kabinet ingrijpen."

Lees verder
19 maart 2015

Forse winst voor SP in Amsterdam

De SP heeft in Amsterdam een flinke winst geboekt bij de provinciale statenverkiezingen. Vier jaar geleden stemde 10,4% van de Amsterdamse kiezers SP, nu is dat met bijna een kwart gestegen naar 12,7%. Deze uitslag is ook hoger dan de 11,2% die de SP behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen een jaar geleden.

Lees verder
19 maart 2015

Geef gemeentes meer ruimte bij aanpak schuldproblemen

SP-wethouder Arjan Vliegenthart wil dat de regering gemeentes meer ruimte geeft om mensen uit de schulden te helpen. Hij ondertekende een brief van de G4 (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) die het kabinet Rutte-Asscher daartoe oproept. Vliegenthart: “Onze stad loopt voorop als het gaat om investeren in de schuldenaanpak. Maar ik wil juist dat het Rijk ons helpt om hárder kunnen lopen om de problemen aan te pakken, in plaats van dat we geremd worden.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier