h

Nieuws, augustus 2015

27 augustus 2015

Genoeg voor iedereen op het Osdorpplein

Er is genoeg voor iedereen, het is alleen een kwestie van eerlijk delen. Dit was de boodschap van de SP zaterdag 22 augustus op het Osdorpplein. Ook daar kon dit op veel steun kon rekenen. Al eerder ging de SP met Amsterdammers in gesprek over ongelijkheid, belasting ontwijking door bedrijven en de verdeling van de rijkdom in Nederland.

Lees verder
26 augustus 2015

Stadspas uitgebreid en verbeterd

Het stadsbestuur wil de stadspas voor mensen met een kleine beurs uitbreiden en verbeteren. Het aanbod aan activiteiten wordt uitgebreid, de eigen bijdrage gaat omlaag en er komen gratis ov-kaartjes om de activiteiten te kunnen bezoeken. Voor kinderen en hun begeleiders worden musea gratis. Ook worden stadspashouders beter betrokken bij het samenstellen van het aanbod.

Lees verder
25 augustus 2015

Zomeroffensief pakt illegale hotels aan

De gemeente heeft tijdens een zomeroffensief 27 illegale hotels aangepakt, waarvan acht onmiddellijk gesloten. SP-wethouder Laurens Ivens nam het initiatief om een speciale meldlijn te openen tegen illegale hotels. Ivens: “Ik ben blij met het resultaat. Zo dammen we de overlast in en stoppen we misbruik van woonruimte.”

Lees verder
18 augustus 2015

Doorbetalen opgestapte directeuren Ymere onbegrijpelijk

De SP vindt de hoge vergoedingen en doorbetalingen van twee vertrokken directeuren bij Ymere voor in totaal vier ton onbegrijpelijk. SP-raadslid Erik Flentge: “De huren zijn de afgelopen periode enorm gestegen. Dan snap ik niet waarom mensen die een enorm salaris krijgen en dan weggaan, nog maandenlang krijgen doorbetaald. Dat geld behoort toe aan de huurders.”

Lees verder
17 augustus 2015

Roep zakkenvullers Alliander op het matje

De SP en D66 willen dat de gemeente de top van netbeheerder Alliander op het matje roept. De directie van het bedrijf wil de wet voor topsalarissen ontwijken en fors hogere salarissen uitkeren aan de top. SP-raadslid Tiers Bakker: “De gemeente is voor ruim 9% aandeelhouder. Ik wil dat de gemeente al haar invloed gebruikt om een einde te maken aan de zelfverrijking bij deze nutsvoorziening.”

Lees verder
14 augustus 2015

Ook goede zorg en begeleiding na 18e verjaardag

Jongeren in de jeugdzorg moeten ook als zij volwassen worden goede hulp en begeleiding kunnen krijgen. SP, D66 en VVD hebben samen een aantal voorstellen ingediend om te voorkomen dat deze jongeren tussen de wal en het schip belanden. SP-raadslid Nelly Duijndam: “Vaak ontbreekt het bij jongeren in de jeugdzorg aan een stabiele basis op het moment dat ze volwassen worden. Goede begeleiding en preventie, ook na je 18e,  kunnen een hoop ellende in de toekomst voorkomen.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier