h

Nieuws, mei 2016

24 mei 2016

Einde bewonersoverlast ‘Hemcentrale Bilderdijk’ in zicht

Er komt een einde aan de overlast van de enorme buizenafvoer van restaurant Happyhappyjoyjoy in de Bilderdijkstraat. Door de omvang en het geluid is de buizenafvoer ook wel bekend komen te staan als ‘Hemcentrale Bilderdijk’ naar de grote energiecentrale in het havengebied.  SP-fractievoorzitter in stadsdeel West Gabriella Choma is tevreden: “Het is mooi dat bewoners straks weer kunnen genieten van hun binnentuin. Door de buizenafvoer was dat voor velen onmogelijk geworden.”

Lees verder
24 mei 2016

Garandeer beschikbaarheid spoedeisende hulp

De SP wil dat het stadsbestuur in actie komt om de spoedeisende hulp in Amsterdam te garanderen. SP-raadslid Nelly Duijndam: “De spoedeisende hulp is enorm belangrijk als het gaat om ernstige ongevallen en acute medische klachten. Zulke zorg moet altijd beschikbaar zijn. Dat blijkt nu niet het geval, en ik maak me daar grote zorgen over.”

Lees verder
23 mei 2016

Maak zwemplek bij voormalig marineterrein

De SP dient samen met VVD en D66 een voorstel in om te onderzoeken of er een openbare zwemplek kan komen bij het voormalige marineterrein in stadsdeel Centrum. SP-raadslid Nelly Duijndam: “Amsterdam is bekend van het water, maar als het mooi weer is zijn er weinig plekken waar je erin kunt springen. Het marineterrein is een mooie plek met veel ruimte op het water, laten we kijken of hier een zwemplek kan komen.”

Lees verder
20 mei 2016

Vrijwilligersboycot vluchtelingenopvang onacceptabel

De SP vindt het onacceptabel dat het Centraal Opvangorgaan Asielzoekers (COA) vrijwilligers het werk in de noodopvang voor vluchtelingen onmogelijk maakt. SP-fractievoorzitter Daniel Peters: “Er stonden vele Amsterdammers klaar om vluchtelingen welkom te heten en te helpen om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Het is onbegrijpelijk dat het COA veel vrijwilligers het werk nu onmogelijk maakt. Ik wil dat het stadsbestuur hierover met het COA in gesprek gaat.”

Lees verder
19 mei 2016

Daklozen verdienen goede begeleiding (opinie)

De afgelopen twee jaar konden Amsterdamse daklozen van december tot en met maart elke nacht gebruik maken van de winteropvang. Daarvòòr gingen de deuren van de winterkoudeopvang alleen bij strenge koude open. Dat veranderde eind 2014 toen de gemeente de voorwaarden van de winteropvang gelijk wilde stellen aan de voorwaarden voor de bed-bad-broodopvang voor uitgeprocedeerde asielzoekers.

Lees verder
19 mei 2016

Gratis ov voor mantelzorgers met laag inkomen

Het stadsbestuur gaat na een voorstel van de SP een proef beginnen met gratis openbaar vervoer voor mantelzorgers met een laag inkomen. SP-raadslid Nelly Duijndam: “Ik ben hier erg blij mee. Amsterdammers die naar elkaar omkijken moeten we bedanken. Gratis openbaar vervoer zorgt voor een financiële verlichting voor mantelzorgers die zorg leveren aan iemand die elders in de stad woont.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier