h

Nieuws, juli 2016

28 juli 2016

Forse salarisstijging zorginstelling Evean ongepast

De SP vindt de forse salarisstijging van de directeur van zorginstelling Evean ongepast. Volgens SP-raadslid Kwint is hier geen enkele rechtvaardiging voor. "8000 euro per jaar extra, terwijl Evean op de zwarte lijst staat en fors personeel heeft ontslagen. Dat is misschien reden voor een salarisdaling, maar zeker niet voor deze toename. Het moet eens klaar zijn met die megasalarissen in de zorg."
Lees verder
25 juli 2016

Geef vluchtelingen goede start met studie en studentenwoning

De SP wil dat het stadsbestuur met het rijk in gesprek gaat over de problemen rondom het huisvesten van vluchtelingen in studentenwoningen. SP-raadslid Erik Flentge: “Een studie en een studentenwoning zijn ideale middelen om goed te integreren en mee te kunnen doen in de samenleving. Het lijkt mij dat alle betrokken overheidsinstanties daarvoor goed moeten samenwerken, en zo te horen kan dat nu nog wel wat beter.”

Lees verder
25 juli 2016

Roze zaterdag groot succes

De Roze Zaterdag, met de Pride Walk en de aftrap van de Europride was een groot succes. Een grote, internationale groep mensen, waaronder ook veel SP’ers liepen gezamenlijk mee in een manifestatie voor homorechten en de vrijheid om jezelf te kunnen zijn.

Lees verder
20 juli 2016

Gemeente bereikt meer mensen met een smalle beurs

De eerste helft van 2016 is Amsterdam erin geslaagd om veel meer mensen gebruik te laten maken van de gemeentelijke voorzieningen voor mensen met een laag inkomen. Dat schrijft SP-wethouder Arjan Vliegenthart in een brief aan de gemeenteraad.

Lees verder
19 juli 2016

SP-commissielid helpt bij behoud erfgoed Huisje Insulinde

Foto: Bas Schoemaker

SP-commissielid in Oost Marie-France van Oorsouw is niet alleen op papier voorstander van het behoud van industrieel erfgoed, maar stak deze maand ook zelf de handen uit de mouwen. Dit deed zij bij de start van de werkzaamheden aan het karakteristieke Huisje Insulinde in het Cruquiusgebied, dat naar historisch voorbeeld wordt herbouwd.

Lees verder
19 juli 2016

Zorg voor duidelijkheid bij vervangen kleine woningaanpassingen

Op verzoek van de SP zal de gemeente er bij de verhuurders op aandringen dat ze versleten kleine aanpassingen normaal vervangen. Mocht de huurder meer wensen hebben, dan kan hij of zij eventueel een meerprijs betalen. SP-raadslid Nelly Duijndam: “Deze maatregel voorkomt veel gedoe. Mensen worden nu van het kastje naar de muur gestuurd, wij willen dat dat wordt opgelost.”

Lees verder

Pagina's

U bent hier