h

Nieuws, oktober 2016

31 oktober 2016

Bezuinigingen stadsdelen gehalveerd

De gemeenteraadsfracties van D66, VVD, SP, GroenLinks en PvdA dienen woensdag een voorstel in om de voorgenomen bezuinigingen van de stadsdelen te halveren. SP-fractievoorzitter Daniël Peters: “De financiële planning laat zien dat er vanaf 2018 geld over is. Het is mooi dat de 7 miljoen bezuiniging voor dat jaar daardoor niet meer nodig is.”

Lees verder
21 oktober 2016

Mooie stad van samen delen

Mooie stad van samen delen dat is voor ons Amsterdam. 21.702 mensen, rasechte Amsterdammers, kersverse  Amsterdammers, jong, oud, arm, rijk, binnen de grachtengordel, boven het IJ en buiten de A10: de Socialistische Partij (SP) is trots om al twee jaar deze mooie stad te mogen besturen

Lees verder
18 oktober 2016

Kom met duidelijk plan voor onderhoud Van Deysselbuurt

De SP wil dat woningcorporatie Rochdale snel met bewoners in gesprek gaat over de aanpak van achterstallig onderhoud in de Lodewijk van Desysselbuurt in Slotermeer. SP-raadslid Erik Flentge: “We zagen verrotte kozijnen, schimmel in douches en verloederde entrees. Het is duidelijk dat er wat moet gebeuren en het is hoog tijd dat bewoners daarbij betrokken worden.”

Lees verder
14 oktober 2016

Meer woningen in leegstaande kantoren

In dit jaar en vorig jaar is de bouw gestart van 1600 woningen in leegstaande kantoren. De leegstand in kantoren is gedaald met 250.00m2. SP-wethouder Laurens Ivens: “Leegstand is slecht voor buurten en door de woningnood is het voor veel mensen lastig een huis te vinden. Het is dubbele winst dat we met de ombouwprojecten allebei deze problemen met succes aanpakken.”

Lees verder
12 oktober 2016

Stadsbestuur redt Buurtwerkkamers Zuidoost

Wethouders Vliegenthart (SP) en Van der Burg (VVD) gaan met de buurtwerkkamers in Zuidoost om de tafel om een oplossing te zoeken voor het  stoppen van hun Rijkssubsidie. De subsidie die door het Rijk wordt opgeheven en eind dit jaar op is, werd beheerd door het stadsdeel. Zowel het Rijk als het stadsdeel hadden tot nu toe geen actie ondernomen om hier iets aan te doen.  

Lees verder
12 oktober 2016

Stadgenoot ziet af van verkoop sociale huur Roerstraat

Woningcorporatie Stadgenoot gaat de woningen aan de Roerstraat toch niet verkopen. Dat heeft de corporatie via een bewonersbrief bekend gemaakt. SP-raadslid Erik Flentge: “Heel goed dat de woningen in corporatiebezit blijven. Met de corporaties kunnen we immers afspraken maken, bij een belegger wordt een huis zo snel als mogelijk geliberaliseerd. Ik feliciteer de bewoners met dit succes, dat er volgens mij niet zou zijn geweest als zij niet in actie waren gekomen.”

Foto: Matthijs de Bruijne
Lees verder

Pagina's

U bent hier