h

Nieuws, december 2016

30 december 2016

Afschaffen brugwachters blijkt financiële tegenvaller

Het overbodig maken van brugwachters door bruggen op afstand te bedienen blijkt duurder te zijn dan het stadsbestuur in het verleden heeft gesteld. De dertig miljoen die hier voor was uitgetrokken blijkt niet genoeg te zijn. SP-raadslid Nelly Duijndam: “De SP vonden het destijds al een slecht plan om banen weg te bezuinigen, maar het is wel heel zuur dat nu blijkt dat het leidt tot een financiële tegenvaller. De gemeente is nu geld én banen kwijt.”

Foto: Metro Centric
Lees verder
30 december 2016

SP in actie tegen meer hotelkamers aan de Amstel

De SP voerde deze week samen met buurtbewoners actie tegen uitbreiding van The Bridge Hotel aan de Amstel. Het hotel wil uitbreiden naar 85 kamers. SP-raadslid Tiers Bakker: “We hebben meer dan genoeg hotels in de stad, zéker in het centrum. Daarom komen wij samen met buurtbewoners in actie.”

Foto: Jan Mast
Lees verder
29 december 2016

Sociale nieuwbouw verdubbelt

Vanaf volgend jaar worden er twee keer zoveel sociale huurwoningen gebouwd als gepland. Het geplande aantal stijgt van 1200 naar 2400. SP-raadslid Erik Flentge is hier blij mee: “Naast de rem op de verkoop en liberaliseringen is dit een nieuwe stap naar het op peil houden van de sociale woningvoorraad. Dat is mooi nieuws want de vraag naar betaalbare woningen is enorm.”

Lees verder
22 december 2016

Stadsbestuur sluit reïntegratiecentrum Laarderhoogtweg

Het reïntegratiecentrum aan de Laarderhoogtweg in Amsterdam Zuidoost gaat vanaf 1 juni dicht. In dit centrum werden in het verleden zinloze werktrajecten aangeboden om werklozen bezig te houden. SP-raadslid Peter Kwint: “Jarenlang hebben we als SP gestreden tegen de zinloze klusjes zoals de nietjes uit papieren halen die niemand aan een baan helpen. Nu wordt het zoeken naar werk in de wijk, dichtbij de mensen georganiseerd. Met oog voor vrijwilligheid en de menselijke maat. En zo hoort dat.”

Lees verder
21 december 2016

Rode kaart voor overlastgevende reclame op straat

De SP wil dat de gemeente gaat ingrijpen als er sprake is van overdaad van reclame in de openbare ruimte. Het stadsbestuur gaat de mogelijkheden daar op verzoek van de SP onderzoeken. SP-raadslid Remine Alberts: “We moeten zuinig zijn op onze openbare ruimte. Op de plekken waar het te vol en te dol wordt wil ik dat we ingrijpen. De openbare ruimte staat in dienst van de Amsterdammers, en niet van de bedrijven.”

Lees verder
21 december 2016

Burgemeester in gesprek met Ummah-moskee na vechtpartijen

Burgemeester Van der Laan gaat in gesprek met de Ummah-moskee in Nieuw-West nadat daar de afgelopen tijd een aantal keer gewelddadige, radicale jongeren de orde hebben verstoord. Dat kondigde hij aan na vragen van de SP vandaag in de gemeenteraad. SP-raadslid Peter Kwint: "De SP gaat niet over wat mensen geloven. Maar als een groep jonge salafistische jongeren met geweld de macht dreigt te grijpen, dan moet de overheid ingrijpen. Goed dat de burgemeester langsgaat om dat te benadrukken."

Lees verder

Pagina's

U bent hier