h

De Key start groot onderzoek woningen De Punt

28 juni 2018

De Key start groot onderzoek woningen De Punt

Foto: SP

Woningcorporatie De Key start met een groot technisch onderzoek naar het achterstallig woningonderhoud in De Punt (Vogelbuurt-Noord). De resultaten van dit onderzoek worden de basis voor een plan van aanpak om de woningen op te knappen.

Vorig jaar trokken bewoners van De Punt bij de SP aan de bel vanwege de gebrekkige staat van onderhoud van hun huizen. Bewoonster Eva Bollen verzamelde klachten van tientallen huurders in de wijk. Het ging daarbij om schimmel, tocht, loshangende elektriciteit en verzakkingen. De SP hielp om de inventarisatie af te maken en te bundelen in een zwartboek. Dit zwartboek is vervolgens aangeboden aan De Key.

Na overleg met bewoners heeft De Key nu besloten om grootschalig onderzoek te doen naar de staat van de woningen in de buurt. Daarbij wordt onder andere gekeken naar isolatie, de elektra, gehorigheid en de bouwconstructie.

De uitslagen van het technisch onderzoek worden samengevoegd met de uitkomsten van een woonbelevingsonderzoek dat in het voorjaar is gehouden onder bewoners. Beide onderzoeken vormen de basis voor een plan van aanpak voor het wegewerken van het achterstallig woningonderhoud in de buurt.

Eva Bollen, lid van de bewonerscommissie, is voorzichtig positief: "Toen ik bij mensen thuis kwam om de inventarisatie te maken, ben ik erg geschrokken van wat ik aantrof. Maar het zwartboek heeft geholpen en nu, na een paar maanden overleg met de Key, komt er eindelijk beweging in. Maar we blijven ze goed volgen en achter hun broek aan zitten als het nodig is."

De bewoners van De Punt worden bijgestaan door de SP. Robert Brand, stadsdeelcommissielid in Noord: "Ik ben blij voor de bewoners dat De Key start met onderzoek naar de problemen. Ik hoop van harte dat de woningcorporatie doorpakt en met een goed plan komt voor verbetering van de woningen. De bewoners hebben immers al lang genoeg in de ellende gezeten."

De Key verwacht rond november de bewoners een voorstel te kunnen doen voor woningverbetering.

U bent hier