h

Nieuws, juni 2018

27 juni 2018

Steun voor stakende buschauffeurs

Foto: SP

De buschauffeurs van het streekvervoer zijn sinds vandaag in staking. Ze voeren actie tegen de te hoge werkdruk en voor betere arbeidsvoorwaarden. Na drie landelijke stakingsdagen en een estafettestaking leggen de chauffeurs nu voor onbepaalde tijd het werk neer. De SP Amsterdam zocht de stakende chauffeurs op om hen een hart onder de riem te steken.

Lees verder
21 juni 2018

Eindelijk weer stijging aantal sociale huurwoningen

Foto: SP

Voor het eerst sinds halverwege de jaren negentig zit er weer een stijgende lijn in het aantal sociale huurwoningen in Amsterdam. Dat hebben de woningcorporaties vandaag bekend gemaakt bij de presentatie van hun jaarcijfers. SP-wethouder Laurens Ivens: “Ik ben er enorm blij mee dat na jaren en jaren van daling door sloop en verkoop we nu eindelijk zien dat er weer meer betaalbare huizen bijkomen. Dat betekent dat we succes boeken in de strijd voor betaalbaar wonen.”

Lees verder
19 juni 2018

Bewoners Columbusplein in actie voor fatsoenlijk woningonderhoud

Foto: SP

Vele tientallen bewoners van de Columbuspleinbuurt voerden maandagavond samen met de SP een actie voor fatsoenlijk onderhoud aan hun woningen. Verenigd in actiecomité Keyhard vroegen zij aandacht voor de beroerde opknapbeurt van de huizen. Ook werd heus actielied ten gehore gebracht.

Lees verder
11 juni 2018

SP steunt strijd UvA-studenten voor beter onderwijs

Foto: SP

Afgelopen vrijdag demonstreerden zo'n 500 studenten voor democratisch onderwijs en tegen onderwijsbezuinigingen en hoge werkdruk, tijdens de 'Mars voor het onderwijs'. Ook SP-fractievoorzitter Erik Flentge, SP-Kamerlid Frank Futselaar en leden van ROOD, jong in de SP liepen mee om de studenten te ondersteunen in hun strijd.

Lees verder
6 juni 2018

Nieuw afdelingsbestuur met activistisch jaarplan

Foto: Jan Mast

De Amsterdamse SP-leden hebben dinsdag een ambitieus en activistisch jaarplan vastgesteld en een nieuw afdelingsbestuur gekozen. De komende twee jaar is Neeltje Peters afdelingsvoorzitter. Zij neemt de voorzittershamer over van Chris Schaeffer, die de afdeling de afgelopen vier jaar door de eerste periode heeft geleid waarin de SP deelnam aan het stadsbestuur.

Lees verder
5 juni 2018

Breng cameratoezicht terug naar het Sierplein

Foto: SP

Vanaf 2005 werd het Sierplein in Nieuw-West beveiligd door cameratoezicht. Toen de camera’s in 2012 verdwenen zonder alternatief, keerde de criminaliteit op het plein terug. SP-raadslid Nicole Temmink sprak ondernemers en bezoekers van het plein die de afgelopen tijd slachtoffer werden van inbraken en pleit voor terugkeer van de camera’s.

Lees verder

U bent hier