h

Nieuws, november 2020

24 november 2020

Bibliotheek Mosveld mag niet verdwijnen

Foto: Erwyn van der Meer / Flickr CC-BY-NC-ND 2.0

Alle Noordse volksvertegenwoordigers hebben ingestemd met de oproep aan de gemeenteraad om de bibliotheek op het Mosveld te behouden. Dit advies van de stadsdeelcommissie was opgesteld door SP’er Eva Bollen. “Deze locatie ligt midden in een buurt met veel laaggeletterdheid, kinderen met een leesachterstand en gezinnen die zelf geen computer of internet hebben. De vestiging is onmisbaar.”

Lees verder
13 november 2020

SP lanceert meldpunt voor huurders van Rappange

Foto: AT5 / AT5

De SP lanceert een meldpunt voor Amsterdammers die huren bij Rappange. Rappange is een verhuurder die erom bekend staat niet al te goed om te gaan met zijn huurders. SP-fractievoorzitter Erik Flentge: ‘Met het meldpunt willen we inzicht krijgen waarin Rappange als verhuurder tekortschiet en waarom ze niks aan die tekorten doen. Samen met de bewoners willen we Rappange onder druk zetten om de misstanden eens op te lossen.’

Lees verder
12 november 2020

SP start samen met Blije Buren voedseluitgifte aan de Laurierstaat

Foto: SP

Samen met stichting Blije Buren en de SP-jongeren van ROOD Amsterdam is de SP een voedseluitgifte punt gestart aan de Laurierstraat. Iedereen die in deze moeilijke tijden een tas aan gezonde boodschappen goed kan gebruiken, is voortaan op donderdagmiddag van harte welkom om (gratis) eten te komen inslaan.

Lees verder
5 november 2020

Amsterdam en de Coronacrisis: Algemene Beschouwingen 2020

Foto: SP

Amsterdam wordt hard geraakt door de coronacrisis.  In de ziekenhuizen draait men overuren en steeds meer Amsterdammers kloppen aan bij de voedselbank en andere hulpinitiatieven. De SP roept het college op de handschoen op te pakken en honger in de stad te bestrijden. Ook moet het voormalige Slotervaartziekenhuis gebruikt worden om coronapatiënten die geen zware zorg nodig hebben op te vangen. 

Lees verder
3 november 2020

Maak van Slotervaart een noodhospitaal voor coronapatiënten

Foto: SP

De SP roept op het voormalige Slotervaartziekenhuis in gebruik te nemen als noodhospitaal voor coronapatiënten. Door in het leegstaande gebouw verpleegafdelingen in te richten kan zorg worden verleend aan coronapatiënten, die niet op de intensive care liggen. SP-fractievoorzitter Erik Flentge: “Amsterdam moet het voorbeeld van Den Haag volgen, waar nu hard gewerkt wordt aan het inrichten van verpleegafdelingen in het Bronovo ziekenhuis. Door extra capaciteit te creëren kunnen omliggende ziekenhuizen worden ontlast.”

Lees verder

U bent hier