h

Nieuws, maart 2019

27 maart 2019

SP: meer ‘briefadressen’ tegen ‘spook-Amsterdammers’

In Amsterdam zijn er veel mensen zonder woning en zelfs zonder briefadres, waardoor ze worden afgesneden van uitkering en ziektekostenverzekering. De SP wil daarom uitbreiding van het aantal briefadressen in de stad.

Lees verder
22 maart 2019

Stadsbestuur onderschrijft wens SP: Airbnb niet meer in economische denktank

Foto: SP / Creative Commons

Vanmiddag is bekend geworden dat het stadsbestuur zich heeft uitgesproken tegen het lidmaatschap van Airbnb in de Network Council, een denktank die de gemeente adviseert. Dat is een gevoelige tik op de vingers van de multinational. De SP is blij met het signaal dat het college hiermee afgeeft.

Lees verder
21 maart 2019

SP-voorstel wordt realiteit: gemeente wordt eigenaar pand voormalig Slotervaartziekenhuis

Foto: SP Amsterdam

Om te voorkomen dat het Slotervaartziekenhuis in handen valt van vastgoedspeculanten en oud-eigenaar Loek Winter, onderneemt het stadsbestuur nu stappen om het pand te kopen. Afgelopen week kwam in het nieuws dat zorgondernemer Loek Winter, medeverantwoordelijk voor het faillissement, het Slotervaartziekenhuis weer in handen wil krijgen.

Lees verder
20 maart 2019

GVB aan de slag met oproep SP: OV in Noord en Nieuw-West wordt verbeterd (Update)

Foto: Jan Oosterhuis / OV in Nederland.nl

OORSPRONKELIJK BERICHT 15 MAART 2019 - Onlangs riep de SP het GVB op om het openbaar vervoer in Noord, West en Nieuw-West te verbeteren. Vanmiddag maakt Het Parool bekend dat het GVB gehoor geeft aan de oproep. Zo gaat vanaf april onder meer bus 36 naar het BovenIJ ziekenhuis ook in de avonduren rijden en gaat bus 21 vaker rijden in de ochtendspits.

Lees verder
14 maart 2019

Stadsbestuur gaat verhuurverbod invoeren voor nieuwe koophuizen

Foto: Gabi Agur / Flickr

Het stadsbestuur wil dat mensen die een koophuis kopen er zelf in gaan wonen. Amsterdam gaat daarom verbieden dat mensen nieuwbouwhuizen opkopen om door te verhuren en winst te maken. SP-wethouder Laurens Ivens (bouwen en wonen): “Er is een groot gebrek aan betaalbare huizen. Het opkopen van huizen door beleggers verergert dat gebrek want beleggers willen winst maken en drijven dus de prijzen op. Ik wil beleggers op de koopwoningmarkt de pas afsnijden. Zo ontstaat er wat meer ademruimte voor de Amsterdammers die een huis willen kopen om er gewoon in te wonen.”

Lees verder
8 maart 2019

Maatregelen om nieuwe koopwoningen betaalbaar te houden

Het stadsbestuur komt met maatregelen om de prijzen te beteugelen van nieuwe koopwoningen die voor middengroepen bedoeld zijn. Op die manier wil de gemeente helpen voorkomen dat huizen onbetaalbaar worden en bijvoorbeeld leraren, postbodes en mensen in de zorg niet meer in Amsterdam kunnen wonen. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier