h

Nieuws, november 2016

29 november 2016

Ruimte voor sociale wooncoöperaties

Het stadsbestuur gaat grond reserveren voor wooncoöperaties die zelf sociale en middeldure huurwoningen willen bouwen. SP-wethouder Laurens Ivens: “Wooncoöperaties kunnen vaak niet op tegen de prijzen die commerciële bouwers kunnen neerleggen voor een stuk grond. Maar sociale coöperaties kunnen wel een meerwaarde zijn voor de buurt én ze zorgen voor betaalbare huurwoningen. Ik ben blij dat we wooncoöperaties in deze krappe woningmarkt toch een kans kunnen geven door grond speciaal te reserveren en voor een lager tarief aan te bieden.”

Lees verder
22 november 2016

Meldpunt voor uitgebuite werknemers

Op initiatief van de SP komt er een gemeentelijk meldpunt waar buitenlandse werknemers terecht kunnen voor klachten over hun werkomstandigheden. SP-gemeenteraadslid Tiers Bakker: “Of je Nederlands, Pools, Filipijns, of wat dan ook bent, iedereen die hier werkt heeft recht op fatsoenlijke werkomstandigheden. We hebben nu veel voorbeelden van onder meer hotels en kledingwinkels waar buitenlandse werknemers uitgebuit worden. Voor zulke praktijken mag in Amsterdam geen plek zijn.”

Lees verder
18 november 2016

Recordaantal illegale hotels gesloten

Dit jaar zijn al 211 illegale hotels in woonhuizen gesloten. Daarnaast is voor twee miljoen aan boetes uitgedeeld. SP-wethouder Laurens Ivens: “Het is een schande dat er zoveel huisjesmelkers actief zijn, maar het is goed nieuws dat we er ook zoveel weten te pakken. Huizen zijn bedoeld om in te wonen, en we grijpen in als vastgoedeigenaren hun portemonnee belangrijker vinden dan zich aan de regels te houden.”

Lees verder
16 november 2016

Gemeente compenseert arme huurders in duur huis

Zo’n 10.000 Amsterdammers met een hoge huur en een laag inkomen krijgen een vergoeding van gemiddeld  340 euro van de gemeente. Die vergoeding compenseert de hoge huur tot de corporaties vanaf volgend jaar huurverlaging gaan invoeren voor deze groep. SP-wethouder Arjan Vliegenthart: “Ik ben blij dat we deze groep mensen nu direct kunnen helpen en dat er tegelijkertijd zicht is op een goede oplossing is voor de lange termijn. Dit is een sociale oplossing voor een schrijnend probleem.”

Lees verder
13 november 2016

Sadet Karabulut: "Andere keuzes leiden tot minder armoede"

Foto: Matthijs de Bruijne / amsterdam.sp.nl

In een overvolle zaal vol ervaringsdeskundigen presenteerde SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut op 11 november het Masterplan tegen armoede en schulden. Armoede neemt hand over hand toe. Dat gebeurt niet vanzelf, maar is het gevolg van keuzes van de regering in Den Haag. De oplossingen uit het Masterplan geven aan, dat hier wel degelijk iets aan te doen valt, al benadrukte Karabulut dat het echt uitbannen van armoede niet binnen een regeerperiode van vier jaar te realiseren zal zijn.

Lees verder
5 november 2016

Nieuw-West voor een Nationaal ZorgFonds

Foto: Jan Mast

Belangstellenden voor het Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico kwamen donderdag in Nieuw-West bijeen. Verschillende verhalen uit de zorgpraktijk kwamen aan bod, en er werden ideeën gedeeld om de beweging nóg groter te maken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier