h

Schaderegeling verruimd voor omwonenden A9

11 november 2016

Schaderegeling verruimd voor omwonenden A9

Rijkswaterstaat heeft de schaderegeling voor omwonenden aan de A9 verruimd. Dit gebeurt naar aanleiding van vragen van de SP. Schades tot €5.000 als gevolg van de verbreding en ondertunneling van de Gaasperdammerweg worden direct vergoed. Grotere schades zullen ruimhartiger worden vergoed, bijvoorbeeld bij scheuren in het stucwerk of verzakkingen in de tuin. Bewoners kunnen een extra second opinion aanvragen als zij het oneens zijn met de hoogte van de vergoeding. 

Rijkswaterstaat doet deze toezegging na schriftelijke vragen van SP-raadslid Erik Flentge. Flentge: "Bewoners strijden al jaren voor een oplossing voor de schade die zij lijden, als gevolg van de bouwput bij de A9. Rijkswaterstaat komt ze nu een flink eind tegemoet. Dat is een erkenning van hun problemen. Daar ben ik erg blij om,” aldus Flentge. Flentge wijst er wel op, dat nog niet alle problemen zijn opgelost: "We zullen eerst moeten zien hoe dit uitwerkt in de praktijk. Bewoners vinden de gang van zaken onduidelijk. Maar ook de geluidsoverlast is enorm. Dat gaat nog een paar jaar duren. Op sommige plaatsen is het bijna niet meer leefbaar. Ik wil dat de mogelijkheden worden onderzocht om met stillere heitechnieken te werken." 

U bent hier