h

SP West

De SP West zet zich niet alleen in voor een beter West, maar ondersteunt ook stedelijke en landelijke acties.

Wilt u meehelpen of heeft u vragen, mail of bel ons dan:

Contactpersonen: Hans van Heijningen
Telefoon: (06) 221 01 830
E-mail: amsterdamwest@sp.nl

De actieve leden in West komen regelmatig bijeen. Wil je een vergadering bijwonen, geef dat dan door aan de contactpersoon.

Nieuws SP West
  11 mei 2019

  Van Walbeeckstraat uitgeroepen tot beleggersparadijs

  Foto: SP Amsterdam

  Met dank aan de Europese Unie hebben internationale beleggers en huisjesmelkers vrij spel in Amsterdam. Huurders worden hun woning uitgejaagd en internationale beleggers stuwen de prijzen op. Om aandacht te vragen voor deze problematiek en de Europese Unie die dit faciliteert, riep de SP zaterdag de Van Walbeeckstraat uit tot beleggersparadijs.

  Lees verder
  30 december 2018

  SP feliciteert Columbuspleinbewoners

  Foto: SP

  Na langdurig actievoeren, vele bewonersbijeenkomsten en een heuse manifestatie, hebben de bewoners van de Columbuspleinbuurt succes gehad. Woningbouwvereniging De Key heeft de oorspronkelijke onkostenvergoeding van 250 euro, opgehoogd naar 1300 euro per woning. Ook is er een bewonersspreekuur gestart. De bewoners van de Columbuspleinbuurt en de SP Amsterdam, onder de noemer KeyHard, zijn samen opgestaan en hebben gezegevierd! De SP is afgelopen week in de buurt langsgegaan om de bewoners te feliciteren.

  Lees verder
  19 juni 2018

  Bewoners Columbusplein in actie voor fatsoenlijk woningonderhoud

  Foto: SP

  Vele tientallen bewoners van de Columbuspleinbuurt voerden maandagavond samen met de SP een actie voor fatsoenlijk onderhoud aan hun woningen. Verenigd in actiecomité Keyhard vroegen zij aandacht voor de beroerde opknapbeurt van de huizen. Ook werd heus actielied ten gehore gebracht.

  Lees verder
  11 december 2017

  De Key belooft beterschap voor Columbusplein na overhandiging Gele Kaart

  Foto: SP

  Woningcorporatie De Key belooft beterschap rondom de woningverbetering bij de huizen in de Columbuspleinbuurt. Dat meldde een medewerker van De Key toen de SP samen met een groep bewoners een gele kaart kwam overhandigen. Bewoners en de SP willen dat De Key in actie komt om de opknapbeurt die nu gaande is fatsoenlijk uit te voeren. Tot nu toe loopt de communicatie met de bewoners vaak slecht en gaat de uitvoering slordig. SP-actieleider Hans van Heijningen: “De opknapbeurt is nu bezig, en is ingrijpend voor de bewoners. De Key heeft nu nog de kans om er wat moois van te maken. We willen dat De Key deze kans grijpt, om te voorkomen dat al het werk straks voor niks is, of dat bewoners hun medewerking eindigen.”

  Lees verder
  5 december 2017

  Gemeentelijke panden worden sociale huurwoningen

  Zes panden van de gemeente worden omgebouwd tot 200 sociale huurwoningen voor jongeren en vluchtelingen. Het stadsbestuur gaat dat samen met zes woningcorporaties mogelijk maken. SP-wethouder Laurens Ivens: “Ik ben blij dat deze panden op deze manier een nuttig nieuw leven kunnen krijgen. Betaalbare huizen zijn ontzettend hard nodig, zowel voor Amsterdamse jongeren als voor mensen die hun thuisland hebben moeten ontvluchten vanwege oorlog en ellende.”

  Lees verder
  13 juli 2017

  In actie voor behoud sociale huur in Het Schip

  Foto: SP Amsterdam

  Bewoners en omwonenden van Het Schip in de Spaarndammerbuurt willen dat de sociale huur in dit historische complex behouden blijft. Dat bleek toen de SP de buurt in trok en mensen vroeg de protestposter zichtbaar achter het raam te hangen.

  Lees verder

  Overig nieuws

  U bent hier