h

SP West

De SP West zet zich niet alleen in voor een beter West, maar ondersteunt ook stedelijke en landelijke acties.

Wilt u meehelpen of heeft u vragen, mail of bel ons dan:

Contactpersoon: Hans van Heijningen
Telefoon: (06) 221 01 830
E-mail: amsterdamwest@sp.nl

Nieuws SP West
  31 oktober 2022

  4 November: Kosten omlaag tour Amsterdam met Renske Leijten

  Foto: SP / SP

  Door het hele land komen we samen in actie tegen de stijgende prijzen. Met verschillende sprekers en Kamerleden van de SP bespreken we wat we samen kunnen doen om te zorgen dat de kosten dalen en de lonen, de uitkeringen en de AOW stijgen.

  Lees verder
  22 maart 2022

  15 miljoen voor groene projecten

  Foto: SP

  Het stadsbestuur trekt ruim 15 miljoen euro uit voor 17 grote groenprojecten, verspreid over de hele stad. Zo zorgt Amsterdam ervoor dat het groen meegroeit met de groei van de stad. SP-wethouder Jakob Wedemeijer: “Er komen steeds meer huizen bij in Amsterdam. Daar hoort ook meer en beter groen bij. Zo houden we de stad fijn en leefbaar voor mens én dier. De afgelopen jaren hebben we gezien hoe belangrijk het is om voldoende groen dicht bij huis te hebben. Ik ben er trots op dat we hier veel geld voor hebben geregeld. De stad gaat er daardoor op vooruit.”

  Lees verder
  23 januari 2020

  Nieuwe overwinning in de strijd voor woningen in de Kinkerbuurt

  Foto: neudelft / Flickr

  Bewoners en huurdersverenging Oud West hebben deze week opnieuw een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om ‘het gat in de Kinkerbuurt.’  Voor de tweede keer oordeelde de rechter dat de gemeente niet goed kan aantonen dat de komst van een hotel in de buurt geen grote gevolgen heeft voor de verkeersveiligheid en de parkeerdruk in de wijk.’ SP-raadslid Tiers Bakker: “Ik ben zeer blij met deze uitspraak van de rechter. Het gat in de Kinkerbuurt moet natuurlijk niet gevuld worden met het zoveelste hotel of longstay-appartement voor expats en toeristen. In deze tijd van woningnood moeten er gewoon woningen gebouwd worden voor Amsterdammers."

  Lees verder
  11 mei 2019

  Van Walbeeckstraat uitgeroepen tot beleggersparadijs

  Foto: SP Amsterdam

  Met dank aan de Europese Unie hebben internationale beleggers en huisjesmelkers vrij spel in Amsterdam. Huurders worden hun woning uitgejaagd en internationale beleggers stuwen de prijzen op. Om aandacht te vragen voor deze problematiek en de Europese Unie die dit faciliteert, riep de SP zaterdag de Van Walbeeckstraat uit tot beleggersparadijs.

  Lees verder
  19 juni 2018

  Bewoners Columbusplein in actie voor fatsoenlijk woningonderhoud

  Foto: SP

  Vele tientallen bewoners van de Columbuspleinbuurt voerden maandagavond samen met de SP een actie voor fatsoenlijk onderhoud aan hun woningen. Verenigd in actiecomité Keyhard vroegen zij aandacht voor de beroerde opknapbeurt van de huizen. Ook werd heus actielied ten gehore gebracht.

  Lees verder
  11 december 2017

  De Key belooft beterschap voor Columbusplein na overhandiging Gele Kaart

  Foto: SP

  Woningcorporatie De Key belooft beterschap rondom de woningverbetering bij de huizen in de Columbuspleinbuurt. Dat meldde een medewerker van De Key toen de SP samen met een groep bewoners een gele kaart kwam overhandigen. Bewoners en de SP willen dat De Key in actie komt om de opknapbeurt die nu gaande is fatsoenlijk uit te voeren. Tot nu toe loopt de communicatie met de bewoners vaak slecht en gaat de uitvoering slordig. SP-actieleider Hans van Heijningen: “De opknapbeurt is nu bezig, en is ingrijpend voor de bewoners. De Key heeft nu nog de kans om er wat moois van te maken. We willen dat De Key deze kans grijpt, om te voorkomen dat al het werk straks voor niks is, of dat bewoners hun medewerking eindigen.”

  Lees verder

  Overig nieuws

  U bent hier